Bes srpske heroine: Ne treba da postojimo! /foto/

© AP Photo / Darko VojinovicDragana Cvijić, rukometašica Srbije
Dragana Cvijić, rukometašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Dragana Cvijić, srpska rukometna reprezentativka, potresnom objavom na Tviteru ukazala je na problem gladi u svetu.
„222 miliona dolara za fudbalera jednako je hrani za 5.276.919 dece cele godine“, glasio je tekst uz potresnu fotografiju izgladnele dečje ruke koju je podelila Cvijićeva napisavši da ne treba da postojimo.
Pomenuti iznos odnosi se na rekordan transfer Nejmara u Pari Sen Žermen iz Barselone, a u svetlu spekulacija o njegovom povratku na Kamp Nou.
Osvajačica srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u 2013. godine, nedavno je bez dlake na jeziku govorila za Sputnjik o problemima srpskih heroina na Evropskom prvenstvu s kraja prošle godine.
Dragana Cvijić, rukometašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2020
Dragana Cvijić za Sputnjik: Svi jedva čekaju da gaze Srbiju, a mi im to dozvoljavamo
Ona zbog povrede nije mogla da pruži svoj doprinos na kontinentalnom takmičenju, ali je ukazala na nehumane uslove sa kojima su srpske rukometašice bile suočene zbog toga što su u Dansku otputovale dan uoči početka takmičenja, te karantina u kom su bile zbog dva pozitivna testa, što je uticalo na povredu Andree Lekić i ispadanje u grupnoj fazi takmičenja.
„Ja da sam bila tu i da sam se pitala, ja bih povukla reprezentaciju sa prvenstva, ali smo mi navikli da nas svi gaze. Mi smo se tako postavili, u takvu poziciju da ne odlučujemo ni o čemu. Ne vidim zašto jer svi jedva čekaju samo Srbiju da gaze, a mi to dozvoljavamo. Žao mi je igračica, to je jedino što vredi u Rukometnom savezu Srbije. Bila sam u sličnim situacijama, mi se borimo sa mnogo više stvari nego što se vidi na televizijskim ekranima, ne samo na utakmicama, nego i van terena. Mi se ubijamo da nešto dobijamo, a eventualne pobede proslavljaju neki drugi... Da pošalješ ekipu na prvenstvo dan pred početak, pa to ne bi uradio ni najgorem neprijatelju... Da sam bila tamo, poludela bih zbog toga“, rekla je tada Cvijićeva.
Popularna Cvija priključila se reprezentaciji tokom kvalifikacija za Olimpijske igre, ali nažalost srpske heroine ispustile su šansu da otputuju u Tokio.
Ipak, ono što raduje je plasman izabranica Uroša Bregara na svetsko prvenstvo koje će se održati u Španiji od 1. do 19. decembra ove godine.
Srpkinje idu na Svetsko prvenstvo!
Dragana Cvijić „grmela“ na Savez posle neuspeha: Nisu hteli da čuju naše vapaje!
Slovenac stigao u Srbiju: Došlo je vreme za promenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala