Centar za istraživanje ratnih zločina potpisuje sporazum sa profesorom Stankovićem

© Foto : Medija centar BeogradZoran Stanković
Zoran Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Sporazum između Centra za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske i profesora Zorana Stankovića biće potpisan u četvrtak u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu.
Svrha potpisivanje sporazuma je početak realizacije dokumentarnog filma „Svedok“, autora Denisa Bojića, u koprodukciji Radio Televizije Republike Srpske i Centra za istraživanje ratnih zločina, saopštilo je Predstavništvo Republike Srpske.
„Dugometražni dokumentarni film radnog naziva ’Svedok‘ baziraće se na biografiji, svedočanstvu i arhivskoj građi najpoznatijeg srpskog patologa dr Zorana Stankovića. Stanković je, radeći na više od 50 masovnih grobnica širom bivše zemlje i na nekoliko hiljada obdukacija stradalih žrtava, osoba koja može činjenično da govori o razmerama stradanja i užasima ratnih dešavanja. Biografija i autoritet svetskih razmera Stankovića pozicioniraju kao jednog od najvažnijeg hroničara ratnih zbivanja. Film ’Svedok‘ baziraće se na dokumentaciji i svedočanstvima Stankovića, koja se tiču njegovog boravka na prostoru Bosne i Hercegovine za vreme ratnih dešavanja“, navedeno je u saopštenju.
Potpisivanju sporazuma će prisustovati predstavnici Radio televizije Republike Srpske, Centra za istraživanje ratnih zločina, Zoran Stanković i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala