Burno u Skupštini Crne Gore, poslanica izvređala kolege: “Izdajnici, ne lajte!”

© Sputnik / Nebojša PopovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Burna rasprava između poslanice Socijaldemokratske partije SDP Draginje Vuksanović-Stanković i poslanika Prave Crne Gore Marka Milačića obilježila je današnju raspravu u Skupštini Crne Gore.
Milačić je rekao da je ova generacija, uz veliku podršku Srpske pravoslavne crkve u duhovnom smislu donijela slobodu, "koliko god se to nekom ne sviđalo".
“Mitropolit Amfilohije je donio slobodu, to je činjenica koja je nesporna. Treba da smo ponosni na SPC i na ovo što smo dobili.”, kazao je Milačić.
Vuksanović-Stanković je reagovala na izlaganje Milačića, obraćajući se potpredsjedniku Skupštine Strahinji Bulajiću.
“Nećemo dozvoliti na ovom mjestu da se falsifikuje istorija Crne Gore i da se vrijeđa identitet države i država. Vi ste bili dužni kad je Milačić krenuo da falsifikuje istoriju Crne Gore da reagujete. Crnogorska pravoslavna crkva je postojala do 1921. dok je dekretom nije ukinuo Aleksandar Karađorđević. Odlukama sramne podgoričke skupštine okupirana je crnogorska država. SPC nije ni postojala kad je postojala CPC, zašto ga niste prekinuli.”, upitala je Vuksanović-Stanković Bulajića.
Bulajić je reagovao na navode poslanice SDP-a, ističući da ona vrijeđa i da se ne drži procedure.
“Jeste, jer se falsifikuje crnogorska istorija. Ja ne vrijeđam nikoga. Nikome nećemo dozvoliti da falsifikuje istoriju Crne Gore. Nećemo dozvoliti da se nipodaštava država Crna Gora. Neću dozvoliti nikome da mi vrijeđa državu i identitet.” poručila je Vuksanović-Stanković.
Sa mjesta je dobacivao poslanik Vladimir Dobričanin, na šta mu je Vuksanović-Stanković odgovorila:"Zašto mi dobacujete, izdajnici!".
Milačić je reagovao riječima da Vuksanović-Stanković svojim izlaganjem vrijeđa sopstvenu majku.
“Koga ja vrijeđam? Mene je moja majka koja je pravoslavna Srpkinja učila da je ovo moja država i da govorim crnogorskim jezikom. Ne derite se na mene, ne lajte! Sram vas bilo,” poručila je Vuksanović-Stanković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala