Bugarski poslanik traži objašnjenje od Hrvatske zbog mešanja Milanovića u spor Sofije sa Skopljem

© Tanjug / HINA/TOMISLAV PAVLEKZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Angel Džambaski izrazio je ogorčenje izjavom hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji je kritikovao Sofiju zbog stava o Skoplju.
Prema rečima Džambaskija, izuzetno je neodgovorno od strane Milanovića da optuži Bugarsku za pokušaj da naudi i ponizi Severnu Makedoniju.
„Predsednik Hrvatske je ogorčen činjenicom, da zlonamerne akcije, sa njegove tačke gledišta, dolaze od države koja je članica EU. Ogorčen sam činjenicom da država EU potpuno neprimereno napada drugu državu EU i zauzima kategoričan stav u sporu koji nema nikakve veze sa njom“, napisao je Džambaski na fejsbuku.
On je dodao da se obratio predsedniku Bugarske i šefu diplomatije sa pozivom da zaštite nacionalne interese države i zatražitio objašnjenje za izjavu Milanovića.
Juče je Zoran Milanović izjavio da se protivi zahtevima Bugarske prema Severnoj Makedoniji. Prema rečima hrvatskog predsednika, zahtevi da se promene lažni, po mišljenju Bugarske, podaci u makedonskim udžbenicima i nacionalno poreklo može se okarakterisati kao pokušaj „ulaska u intimni prostor“ strane države.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala