Blinken: Vašington će odgovoriti na „nepromišljene“ korake Rusije prema SAD

© REUTERS / POOLAmerički državni sekretar Entoni Blinken
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Vašington je spreman da odgovori na „nepromišljene ili agresivne“ korake Rusije protiv interesa Sjedinjenih Američkih Država i njihovih partnera, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken na konferenciji za novinare u Rejkjaviku.
„Jasno stavljamo do znanja da ćemo odgovoriti, ukoliko Rusija odluči da preduzme nepromišljena ili agresivna dejstva protiv naših interesa, interesa naših saveznika i partnera“, rekao je on.
Američki državni sekretar istakao je da će odgovor uslediti ne radi toga da se pokrene sukob, već zato što „takvi izazovi ne smeju proći nekažnjeno“.
Govoreći o sastanku američkog i ruskog predsednika, Blinken je rekao da SAD očekuju da će on biti održan za nekoliko nedelja.  
Zapadni političari periodično daju izjave o „ruskoj pretnji“. Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da Rusija ne namerava nikoga da napada. Prema njegovim rečima, ruska pretnja je „izmišljotina onih koji žele da profitiraju na svojoj ulozi prethodnice u borbi protiv Rusije, kako bi za to dobili neke bonuse i povlastice“.
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije da se nada da će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u okviru svog putovanja u Evropu u junu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala