Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Obezbeđena još jedna viza za Tokio!

© AFP 2023 / CHRIS CODUTOSrpski plivač Andrej Barna
Srpski plivač Andrej Barna - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Srpski plivač Andrej Barna plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Budimpešti u disciplini 100 slobodno.
Barna je u kvalifikacijama ostvario četvrto vreme i sa rezultatom 48,17 izborio „A“ olimpijsku normu, čime je postao peti srpski plivač koji će učestvovati na Igrama u Tokiju.
Mladi Subotičanin imao je izvanrednu trku o čemu svedoči i podatak da su mu nedostajale samo dve stotinke da obori državni rekord, koji je postavio Milorad Čavić u Pekingu 2008. godine.
Za razliku od Barne, Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufinale. Višestruki šampion Evrope ostvario je rezultat 49,05 i polufinale mu je izmaklo za samo tri stotinke.
U kvalifikacijama su učestvovala još dvojica srpskih plivača – Nikola Acin i Uroš Nikolić. Acin je sa vremenom 49,75 završio na 46. mestu, dok je Nikolić sa 49,93 bio 52.
Polufinale je na programu u utorak od 18 časova.
Savić za Sputnjik otkrio plan priprema za Olimpijske igre /video/
Kako zemlja u kojoj samo 27% muškog stanovništva zna da pliva ima najbolje vaterpoliste na svetu?
Nikola Grbić za Sputnjik: Ovo je čudo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala