Peskov: Eskalacija sukoba na Bliskom istoku pretnja i za Rusiju

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Kremlj smatra vrlo važnim sprečiti dalji razvoj scenarija upotrebe sile u palestinsko-izraelskom konfliktu, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Vrlo je važno sprečiti da događaji dobiju oblik scenarija upotrebe sile. Zato se preduzimaju vrlo energični napori i na liniji "kvarteta" (Rusija, SAD, UN, EU) i raznih država kroz bilateralne kanale u stalnom su kontaktu i sa Izraelcima i sa Palestincima kako bi se sprečila razmena udara", rekao je Peskov.
Eskalacija palestinsko-izraelskog konflikta predstavlja pretnju za Rusiju, jer se nalazi u susednom regionu, izjavio je Peskov, komentarišući reči ruskog predsednika Vladimira Putina da se ovaj konflikt dešava u neposrednoj blizini od ruske granice.
"Bliskoistočni region se ne nalazi na nakon drugom kontinentu, to je susedni region, na to se misli kada se kaže neposredna blizina. I ovaj konflikt (između Palestine i Izraela) zaista predstavlja opasnost u slučaju nekontrolisane eskalacije i nastavka", rekao je on.
Kremlj je krajnje zabrinut porastom broja žrtava u palestinsko-izraelskom konfliktu i raketnim napadima, uključujući i na kancelarije medija.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala