Peskov: Kijev mnoge antiruske odluke donosi pod uticajem „čvrste ruke“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Mnoge antiruske odluke Kijeva se donose pod uticajem „čvrste ruke“ mnogih država, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Nažalost, u Ukrajini se zapaža odreženi deficit suvereniteta. I taj deficit suvereniteta se nadoknađuje pomoću onih, koji ponekad Ukrajinu usmeravaju tvrdom rukom. I sve češće usmeravaju Ukrajinu u smeru mržnje prema Rusiji, ja bih to tako rekao. I zato sve što Ukrajina radi, sve odluke koje se primenjuju, a sve odluke se donose pod uticajem te iste čvrste ruke, nose antiruski karakter“, izjavio je Peskov.
Na pitanje novinara da li postoji mogućnost razmene ukrajinskog opozicionara Viktora Medvedčuka, koji se nalazi u kućnom pritvoru u Kijevu, pod optužbom za saradnju sa Rusijom, na osuđene Ukrajince u Rusiji, Peskov je odgovorio: "Ne razumem zašto se predlaže razmena za ukrajinske političare. Pitanje je, da li ukrajinski političar sam želi da ga neko razmeni na nekoga? Na koga oni predlažu da se vrši zamena?".
On je nazvao ovu ideju nejasnom i dodao, da je Kremlj ozbiljno ne razmatra.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 14. maja, otvarajući operativni sastanak sa članovima Saveta bezbednosti, izjavio da se trude da Kijev polako, ali sigurno pretvore u antipod Rusiji.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala