Milijarder posejao strah: Kriptovalute se srozale

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaKriptovaluta bitkoin
Kriptovaluta bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Cena bitkoina, najpoznatije kriptovalute, pala je na tromesečni minimum danas, a pad se dogodio jer su investitiri prodavali tu kriptovalutu nakon što je izvršni direktor kompanije "Tesla", milijarder Ilon Mask nedavno nagovestio da taj proizvođač automobila razmišlja da proda deo svojih bitkoina.
On je u ponedeljak na Tviteru objavio da kompanija "Tesla" ipak nije prodala nijedan bitkoin.
Mask je već nekoliko puta podstakao tržišta kriptovaluta svojim entuzijastičnim izjavama na društvenim mrežama, ali se u poslednje vreme „ohladio“ u vezi sa bitkoinom u korist dodžkoina, piše Rojters i dodaje da je ta priča počela da plaši trgovce.
"Ovo prelazi iz ’straha da se ne izostane’ u ’strah da se ne izađe na vreme’, pa vidimo da se mnogo ljudi oslobađa kriptovalute", kazao je za britansku agenciju Kris Veston iz brokerske kuće Peperstoun u Melburnu.
Bitkoin je danas pao više od devet procenata, na 42.185 dolara, što mu je bila najniža vrednost od 8. februara, dok je etereum pao čak i više, na 3.123,94 dolara. Dodžkoin je oslabio skoro sedam odsto, na 0,48 dolara, a sve tri kriptovalute bile su daleko ispod nedavnih rekordnih vrednosti.
Podsetimo, Mask je u sredu najavio da bi kompanija "Tesla" mogla da prestane da prima kriptovalutu bitkoin, zbog zabrinutosti za životnu sredinu usled velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala