Lavrov: Rusija će u dijalogu sa SAD sama određivati crvene linije

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Moskva će u dijalogu sa Sjedinjenim Američkim Državama sama određivati crvene linije, uključujući i u oblasti strateške stabilnosti, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Teme koje će nam biti predložene za saradnju i forme takve saradnje ćemo određivati sami. I crvene linije koje nećemo prelaziti tokom razmatranja međunarodne agende, takođe će određivati Rusija. To se u potpunosti odnosi i na problem strateške stabilnosti“, rekao je Lavrov na pres konferenciji sa ministrom spoljnih poslova Sijera Leonea.
On je naveo da je Moskva nekoliko puta iznosila svoj stav na tu temu.
„Sve što na neki način utiče na stratešku stabilnost, nuklearno i nenuklearno oružje, ofanzivno i odbrambeno naoružanje, sve što utiče na stratešku stabilnost mora biti tema pregovora. Amerikanci znaju naš pristup“, primetio je Lavrov.
Ruski ministar je ranije izjavio da se u odnosima Rusije i SAD ništa neće promeniti ako Vašington ne prestane da deluje sa pozicije suverena. Prema njegovim rečima, svaki pokušaj prelaska crvenih linija biće praćen oštrom reakcijom. On je dodao da Sjedinjene Američke Države treba da ispunjavaju svoje međunarodne obaveze u okviru Povelje UN i vode dijalog sa Rusijom, kao i sa svakom drugom zemljom, uz uzajamno poštovanje, na osnovu ravnoteže interesa koja mora biti pronađena.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala