Momak iz Sombora ponovo piše istoriju u Americi – da li će izjednačiti uspeh pokojnog Kobija?

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić iza sebe ima sezonu za pamćenje, tokom koje nije propustio nijednu jedinu utakmicu. Svi parametri na kraju sezone govore da je on MVP, ali neki i ne misle tako.
Jokić je odigrao sve 72 utakmice u regularnom delu sezone, koja je skraćena za deset mečeva zbog kasnijeg početka uzrokovanog virusom korona, te je jedini Ol-star košarkaš kojem je to pošlo za rukom ove sezone.
Stručni štab Denvera je konstantno govorio momku iz Sombora da bi bilo dobro da pauzira neki meč, nalik praktično svakom bitnom igraču svake ekipe ove sezone.
Međutim, Jokić nije hteo ni da čuje za odmor, pa je tako i u poslednjem meču sezone, u kojem je Denveru u interesu bilo da izgubi zbog boljeg plej-of rasporeda, odigrao 17 minuta.
​„Jokić je izuzetno ponosan na svoje srpsko poreklo. I, kako uvek istakne, Srbi ne odmaraju“, rekao je nedavno trener ekipe Majkl Meloun.
Crvena zvezda i Partizan, košarka  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Projekat moćnika i amerikanizacija – propast Jadrana
Ukoliko bude najkorisniji igrač lige (MVP), biće prvi sa tom nagradom koji je tokom sezone odigrao svaku utakmicu još od legendarnog Kobija Brajanta sezone 2007/08.
Jokić je sezonu završio sa prosekom od 26,4 poena, 10,9 skokova, 8,4 asistencije i 1,3 ukradene lopte.
Denver je uspeo da zauzme treće mesto na Zapadu, pa su kritičarima srpskog centra u vodu pali argumenti o tome kako Denver nije dovoljno dobro pozicioniran da bi Nikola bio MVP.
Štaviše, Jokić je uspeo da svojoj ekipi nastavi da donosi pobede i od kada se povredio Džamal Marej, druga zvezda ekipe, koji je završio sezonu.
„Bogdan će šokirati Ameriku u plej-ofu“
Turska izdala nalog za hapšenje – Kanter zapalio papir i obratio se Erdoganu na grčkom /foto, video/
Pobuna Amerikanaca u Izraelu – plaše se da uđu u avion, spremaju se kazne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala