Erdogan razgovarao sa papom i zatražio podršku za sankcije protiv Izraela

© Sputnik / Lola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zatražio je od pape Franje da podrži sankcije protiv Izraela, rekavši da će Palestinci biti i dalje masakrirani sve dok međunarodna zajednica ne kazni Izrael.
 
"Ukoliko međunarodna zajednica ne kazni sankcijama Izrael koji čini zločin protiv čovečnosti, Palestinci će i dalje biti masakrirani", rekao je Erdogan, a preneo AFP.
Erdogan već nekoliko dana vodi razgovore sa stranim liderima i velikodostojnicima u nastojanjima da se zaustavi velika izraelska ofanziva na pojas Gaze.
Od 10. maja je ubijeno 197 Palestinaca, uključujući najmanje 58 dece, a više od 1.200 osoba je ranjeno. Na izraelskoj strani je ubijeno 10 osoba, uključujući jedno dete, a 294 osobe su ranjene u raketiranjima iz pravca Gaze.
Kako je saopštilo tursko predsedništvo, Erdogan je rekao da "izraelski okupator, koji blokira pristup džamiji al-Aksa i crkvi Svetog groba (u istočnom Jerusalimu), ubija nedužne civile na palestinskoj zemlji".
"Ovo varvarstvo takođe ugrožava regionalnu bezbednost", ukazao je on, prenosi B92.
Papa je u nedelju upozorio na "spiralu smrti i uništenja" u sukobima na Bliskom istoku, ocenjujući da su gubici nevinih života "užasni i neprihvatljivi".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala