Đoković: Koliko puta još moram to da ponovim?

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković se iznervirao tokom pres-konferencije nakon poraza u finalu Rima od Rafaela Nadala.
Nadal je savladao Đokovića sa 2-1 u setovima i po deseti put u karijeri podigao trofej u Rimu.
Novak se posle meča publici obratio na italijanskom, a u jednom trenutku se našalio na račun pitanja o „narednoj generaciji“, odnosno tome kada će mlađi teniseri skinuti njega, Rafu i Rodžera Federera sa trona.
„Očigledno je da smo Rafa, Rodžer i ja ponovo izmislili 'narednu generaciju'. Mi smo 'naredna generacija'“, našalio se Đoković.
​Posle dodele trofeja on se zaputio ka pres-konferenciji gde su usledila pitanja novinara, a jedno od njih odnosilo se na prethodnu šalu, pa je Novak upitan da li su mu dosadila pitanja o 'narednoj generaciji'.
„Da. Zbog toga sam i rekao to što sam rekao. Mislim, pričao sam o tome hiljadu puta. Ne znam koliko još puta moram to da ponovim“, objasnio je Novak.
Razlog Novakove frustracije je taj što određeni deo medija konstantno pokušava da nametne narativ o tome da „velika trojka“ pada pred „narednom generacijom“.
​To se, ipak, još nije desilo, pošto su najveće titule i dalje manje-više rezervisane za Novaka, Rafu i Rodžera.
„'Naredna generacija' je tu, dolazi, šta god... Mi smo i dalje tu, osvajamo najveće turnire i grend slemove. Ne znam šta da vam kažem sem toga“, dodaje najbolji teniser planete.
Đoković drži trofej za poraženog u finalu Mastersa u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Đoković objasnio zašto je izgubio
Novaku ovo nije prvi put da sa jasnom namerom odgovara na pitanje ove vrste, pošto su mu novinari dosađivali sa istim i pred finale Australijan opena sa Danilom Medvedevim.
„O svemu tome možemo da pričamo ceo dan, ali, uz poštovanje prema svima, oni moraju još mnogo da rade. Sigurno neću da im poklonim pobedu. Nateraću ih da se razbiju od posla“, rekao je tada Đoković, pa izašao na teren i razbio ruskog tenisera.
Njegov stav se uopšte nije promenio u Rimu, štaviše.
„Nisam fokusiran na to, iako ljudi to vole, o tome se priča. 'Naredna generacija' je već u najbolji pet, deset na svetu. To nije ništa novo. Ali, mi smo i dalje tu“, podvukao je Đoković.
Nadal: Novače, bila mi je čast /video/
Novak i Rafa gledali kako poljska mašina piše istoriju u Rimu!
Nadal pobesneo: Neverovatno, to će nas na kraju ubiti! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala