Bugarski ministar policije: Borisov „obezglavio“ službe bezbednosti u zemlji

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaSofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Bugarske službe bezbednosti ostale su bez svojih šefova, izjavio je novi tehnički ministar policije Bugarske Bojko Raškov i nagovestio da je za to odgovoran bivši premijer Bojko Borisov koji im je dao neplaćeno odsustvo do septembra.
On je u intervjuu za kanal „bTV“ skrenuo pažnju na to da su se mnogi zaposleni u ministarstvima „razboleli“ i otišli na odmor odmah nakon vesti o početku rada nove tehničke vlade.
„Znate li koliko se ljudi 'razbolelo' od kada je počela sa radom tehnička vlada? Znate li da su šefovi naših služba bezbednosti otišli na neplaćeno odsustvo do septembra? Ko im je dao tako dug odmor? To je impresivan broj odmora. Ministar policije za Plovdivsku oblast i svi šefovi u sistemu bezbednosti u Bugarskoj su trenutno na neplaćenom odsustvu“, rekao je on.
Istovremeno, implicirao je da im je takvu dozvolu dao bivši bugarski premijer Bojko Borisov.
Zaposleni koji su na odmoru su direktno podređeni prethodnom premijeru, a ne aktuealnom, odnosno tehničkom premijeru Stefanu Janjevu, objasnio je ministar.
Kako je rekao, službe bezbednosti trenutno nemaju rukovodstvo.
„Službe su ostale bez šefa. Do septembra njima neće rukovoditi oni koji su postavljeni na dužnost na predlog bivšeg premijera, gospodina Borisova“, dodao je.
Kasnije je televizija „NOVA“ potvrdila da je direktor Državne službe nacionalne bezbednosti Dimitr Georgiev do 6. septembra na neplaćenom odsustvu, a šef Državne obaveštajne službe Atanas Atanasov – do 5. septembra.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala