Ruski diplomata poziva OEBS: Reagujte, ukrajinsku opoziciju ugnjetavaju pred vašim nosom

© AP Photo / Seth WenigDmitrij Poljanski
Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski je u intervjuu za „RT“ izjavio da bi zapadne organizacije, između ostalog OEBS, trebalo da reaguju na ugnjetavanje opozicije u Ukrajini.
„Ukrajinske vlasti su najpre pokušavale da ućutkaju glasnike opozicije ─ televizijske kanale. Pored toga, počele su da zadiru u položaj ruskog jezika u zemlji. Ovo se dešava direktno pred nosom naših zapadnih kolega, OEBS-a i njene osmatračke misije. Trebalo bi da se izjasne o tome i nazovu stvari svojim imenima. To su napadi na opoziciju“, smatra Poljanski.
Prema njegovom mišljenju, rukovodstvo Ukrajine „veoma brine“ to što opozicija u zemlji „jača“ u svetlu svih akcija koje su vlasti preduzele.
„Ali opozicija svejedno nastavlja da uživa podršku, zato žele da preduzmu radikalnije mere kako bi spečili opoziciju da iznese svoju zabrinutost i ljude da izraze svoje mišljenje na druge načine“, izjavio je diplomata.
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Lider proruske opozicije u Ukrajini stavljen u kućni pritvor
S tim u vezi, istakao je da to nema nikave veze sa demokratijom. Prema njegovim rečima, u Ukrajini nema demokratije. „Sve je to lepa slika koju promovišu zapadne kolege“, dodao je.
„Bio bih veoma iznenađen da usledi neka druga reakcija naših zapadnih kolega koja se razlikuje od reči da je ukrajinska partija gospodina Viktora Medvedčuka – deo ruskog uticaja, ili kako vole da kažu – 'malignog uticaja', i da podržavaju akcije Ukrajine“, rekao je Poljanski.
Diplomata je dodao da u Ukrajini ne postoje dvostruki standardi, već trostruki.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da predsednik Vladimir Putin smatra da je lider ukrajinske partije „Opoziciona platforma – za život“ Viktor Medvedčuk, kojeg Kijev sumnjiči za veleizdaju i proneveru nacionalnih resursa na Krimu, jedan od retkih ukrajinskih političara koji se na delu zalaže za normalizaciju odnosa sa Rusijom.
O procesu koji se vodi protiv njega u Kremlju kažu da se nadaju da se ne radi o lovu na veštice.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala