RPC poziva žene: Ne vršite abortuse, predajte decu crkvi na vaspitavanje

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Kiril
Patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je žene koje su spremne da rode dete, ali ne mogu samostalno da ga vaspitavaju da ne vrše abortus, već da ga predaju Ruskoj pravoslavnoj crkvi na vaspitanje.
"Ako žena želi da sačuva svoje dete, crkva će joj sigurno pomoći… Ako ne možete da vaspitavate dete, ali ste ga rodili ili ste spremni da ga rodite, ne ubijajte dete, rodite ga i predajte nam ga, crkvi, i mi ćemo uraditi sve da ga vaspitamo i stavimo na noge. Nikad nećemo sprečavati da ga vi, kao majka, posećujete, da osećate jedinstvo sa svojim detetom. Naprotiv, sve ćemo uraditi da ojačamo vašu porodicu, makar i nepotpunu, ali koja ima vrednost i pred bogom i prema celom našom otadžbinom", rekao je patrijarh u obraćanju učesnicima X Crkvenog sabora gde se raspravlja o radu socijalnih službi koji je u četvrtak počeo u Moskvi.
U ovom trenutku Ruska pravoslavna crkva vodi više od 4.500 socijalnih ustanova, realizuje projekte i inicijative u ovoj sferi, saopštila je pres-služba Sinoda. Među njima je više od 350 sestrinstava milosrđa, 77 prihvatilišta za žene u drugom stanju, majke sa decom, 218 centara za humanitarnu pomoć, više od 60 prihvatilišta za stare osobe, više od 400 projekata pomoći za ljude sa invaliditetom, više od 200 struktura za pomoć zavisnicima od droge i više od 90 prihvatilišta za beskućnike.
Neki eksperti su već izrazili mišljenje da je ovo dobra inicijativa za rešavanje demografskih problema u Rusiji. Istina, broj abortusa u ovoj zemlji je u opadanju, ali RPC želi ovim da taj broj svede na minimum.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala