„Voda pokriva 70 odsto planete, a Đoković ostatak“

© AFP 2023 / Gregorio BorgiaSrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Sportisti često idu i preko sopstvenih granica, a najbolji i najsvežiji primer za tako nešto je Novak Đoković. Dva iscrpljujuća meča u subotu na Mastersu u Rimu i pobede za plasman u veliko finale gde ga u nedelju, ne pre 17 časova, čeka najveći rival Rafael Nadal.
Litri prolivenog znoja, žuljevi na nogama i rukama, sunce i kiša, sa svim tim se borio i izborio Novak Đoković na Mastersu u Rimu u jednom danu. 
Prvo je bio na konocpima protiv sjajnog Grka Stefanosa Cicipasa, imao je set zaostatka i brejk zaostatka u drugom, a onda je po ko zna koji put pokazao da ima čelične živce i da je kada je mentalna snaga u pitanju, da je i u tom segmentu neprikosnoven. Slavio je rezultatom - 4:6, 7:5, 7:5.
Jeftina provokacija Nadala pred finalni dvoboj sa Đokovićem
Izvukao se s ivice ambisa Srbin i uspeo da eliiniše grka u Večnom gradu, kasnije i da slavi u novom žestokom dvoboju protiv domaćeg takmičara Lorenca Sonega - 6:3, 6:7, 6:2.
Samo u jednom danu Novak je na zemljanoj podlozi na kojoj su se neretko smenjivali sunce i kiša proveo 4 sata i 55 minuta, a plasman u finale, gde će šesti put odmeriti snage sa Rafaelom Nadalom oduševio je veliki broj ljubitelja belog sporta.
​Jedan od onih koji su se poklonili Novaku Đokoviću je i bivši teniser Rob Kenig, koji sada uživa u ulozi sportskog komentatora. On je za Noletov preokret protiv Cicipasa poručio da je u pitanju meč sezone, s obzirom na to da se Srbin više puta „vraćao iz mrtvih“ i na kraju je odneo važnu pobedu.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

„Voda pokriva 70 odsto planete, a Đoković ostatak“, bio je sjajan komentar Keniga, koji je nedvosmislena aluzija na sve ono što Novak stiže na terenu i uspeva da vrati u polje rivala, kojeg na kraju isprati tapšanjem po ramenu, dok nastavlja da krči svoj put ka novim trofejima.
Ostaje samo da se vidi da li će Novak biti dovoljno spreman za 57. dvoboj sa najvećim rivalom Rafaelom Nadalom, koji je u subotu naspram njegovih gotovo pet sati udaranja loptice, proveo u „kancelariji“ svega sat i 32 minuta.
​Inače, Srbin i Španac će u Rimu odigrati čak deveti međusobni meč, što je njihov rekord. Na Rolan Garosu sastajali su se u osam navrata, pa će biti zanimljivo videti da li će Španac uspeti da smanji zaostatak na samo jednu pobedu manje, ili će Nole otići na „plus tri“ - trenutno je međusobni skor 29-27.
► Novak i Rafa se sreli pre finala – oko jedne stvari se nisu složili
► Bivši svetski broj 1 doneo krupnu odluku
► Đoković objasnio šta je potrebno ako „uopšte želi da se nada protiv Nadala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala