„Nisam mogla da zavežem pertle i da jedem, pet meseci niko nije znao šta mi je“

© AP Photo / Donall FarmerEngleska ragbistkinja Sara Hanter
Engleska ragbistkinja Sara Hanter - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Engleska ragbistkinja Sara Hanter otkrila je kroz šta je morala da prođe nakon što je povredila nerv u vratu.
Engleskinja je nedavno protiv Italije po 124. put u karijeri predstavljala svoju reprezentaciju, ali put od 123. nastupa do tada nije bio lak.
Tridesetpetogodišnjakinja je poslednji put za nacionalni tim nastupila u martu 2020. godine, pošto se u međuvremenu borila sa „najtežom povredom koju je ikada imala“.
„Niko nije znao šta mi je. Išla sam kod raznih specijalista, radila razne skenere i testove, išla kod neurologa... sve sam živo radila“, prisetila se Hanter.
Sara nikako nije uspevala da pronađe odgovor na svoja pitanja, a u jednom trenutku, kako otkriva, doktori su prestali da se brinu za njenu karijeru, pošto je u pitanje dovedeno to da li će moći da ima normalan život.
„Izgubila sam snagu leve ruke i to je uticalo na moju svakodnevicu. Nisam mogla da zavežem pertle, da držim stvari, da jedem...“.
Razni doktori i specijalisti pet punih meseci nisu uspeli da pronađu uzrok njene povrede, pa je ragbistkinja krenula da razmišlja i o penziji.
U nedavnom duelu Engleske i Škotske selektor je odlučio sa Hanter nije spremna za povratak, a ona mu je odgovorila pitanjem da li može da bude vodonoša saigračicama.
Nevena Ignjatović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Ignjatovićeva za Sputnjik: Dolazim iz Srbije i zbog sistema se uspehu radujem više od drugih
„Ona ja fantastični vođa i mnogo nam je nedostajala. Kod nje je svaki trening isti - ili radimo 100 odsto, ili ne radimo“, rekao je Sajmon Midlton, selektor reprezentacije Engleske.
Sara priznaje da verovatno nikada neće biti na nivou na kojem je prethodno bila, ali joj glavni cilj ostaje učešće na Svetskom prvenstvu 2022. godine.
„Ako ovo znači da neću igrati svaki minut svake utakmice, ali da ću moći da proživim novi san i osvojim još jedno Svetsko prvenstvo, onda to biram kako bih mogla da igram što je duže moguće“, dodala je Sara Hanter.
Moskva se ori zbog reakcija roditelja: „Deca nisu smela da kažu da su zlostavljana“ /video/
Severna Koreja – prva država koja je rekla „ne“ Olimpijskim igrama u Tokiju
Nema „Kaćuše“? Nema problema!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala