Nemirna noć u Gazi: Izraelska avijacija gađala kuće visokih zvaničnika Hamasa

© REUTERS / Suhaib SalemIzraelsko bombardovanje sedišta stranih medija u Gazi
Izraelsko bombardovanje sedišta stranih medija u Gazi - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Vojna avijacija Izraela napala je teritoriju Pojasa Gaze, kao odgovor na raketne udare iz ove palestinske enklave. Kako su naveli, napad je izveden na više od 90 ciljeva, uključujući kuće visokih zvaničnika Hamasa, saopštila je pres-služba vojske Izraela.
Direktor medicinskog centra Šifa u Gazi Muhamed Abu Salmija saopštio je da je u napadu izraelske vojske ima poginulih i povređenih. Prema informacijama ministarstva zdravlja Pojasa Gaze, veliki broj ljudi se nalazi pod ruševinama kuća.

Noćno granatiranje

Kako je saopštio dopisnik Sputnjika, u Tel Avivu se nakon ponoći čula sirena za uzbunu, upozoravajući o mogućem raketnom napadu.
Nakon sirene su usledile eksplozije koje su, verovatno, značile da se aktivirao sistem protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“.
„Nakon završetka dvočasovnog primirja „Brigada el Kasam“ je ispalila rakete u pravcu  Aškelona, Ašdoda i Ber-Ševija, kao odgovor na srušene domove u enklavi", izjavio je predstavnik vojnog krila Hamasa „Brigade el Kasam" Abu Ubajda na Telegramu.
Kako javlja dopisnik Sputnjika iz gaze, rakete iz Pojasa Gaze su počele da se ispaljuju tačno u ponoć.

Sukobi u Izraelu

U sukobima sa izraelskom vojskom na Zapadnoj obali Jordana i u Jerusalimu povređeno je 360 Palestinaca, saopštio je Crveni polumesec.
Pres-služba vojske Izraela je navela da je automobil sa palestinskim registarskim tablicama pokušao da pregazi izraelske vojnike jugozapadno od Hebrona, na Zapadnoj obali reke Jordan.
Prema podacima vojske, vojnik je otvorio vatru kako bi zaustavio vozilo.
Nema podataka, da li je neko tom prilikom poginuo ili povređen.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala