Lazarevac dosanjao san dug 102 godine i poslao jasnu poruku /video/

© Foto : Printskrin/Kolubara Lazarevac/InstagramKolubara Lazarevac
Kolubara Lazarevac - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Kolubare iz Lazarevca su pobedom nad Borcem iz Čačka - 3:1 (1:0) izborili plasman u Superligu Srbije, i ništa tu ne bi bilo čudno da nije prvi put u istoriji kluba dugoj čak 102 godine!
Prvi put otkako je osnovana Kolubara, davne, predavne 1919. godine, klub iz Lazarevca će se nadmetati u elitnom društvu srpskog fudbala.
Jedan od „direktnih krivaca“ za istorijski uspeh je nekadašnji trener Partizana i Vojvodine Zoran Milinković, takođe Lazarevčanin. Ono što su mnoge generacije sanjale, njegova četa i on uspeli su da prevore u javu. Vredelo je čekati duže od jednog veka, jer trenutno u gradu u Šumadiji traje slavlje zbog podviga.
Otac mu je poginuo, a on je nastavio njegovu misiju i pokazao koliko gazda voli klub /video/
Kolo pre kraja savladan je Borac, pa su Kolubara i Radnički Kragujevac i Prve lige Srbije direktno izborili plasman u viši rang. 
„Čestitam svima stvarno, ovo je istorija ovi momci su zaista bili sjajni tokom proleća. Ostvarili su izvanredne rezultate. Zahvalio bih se svima, jedino mi je žao mi je što bilo naših navijača i publike u ovom pohodu. Nema sumnje da bi stadion bio krcat. Hvala zaista svima, hvala mom stručnom štabu, igračima, ljudima iz kluba, iz grada, našim navijačima. Velika stvar, veliki podvig, bilo je u Kolubari u prethodnih stotinu godinu sjajnih igrača i trenera, ovo smo uradili zbog njih. Imamo u sredu utakmicu sa Zemunom, malo da proslavimo, da vidimo šta će se dešavati za Superligu. Čvrsto sam ubeđen sam da će Kolubara imati šta da pruži i u takmičenju sa klubovima iz Superlige“, poručio je verovatno trenutno najponosniji Lazarevčanin Zoran Milinković, trener Kolubare.
​Podsetimo, boje Kolubare iz Lazarevca svojevremeno su branili asovi poput: Nemanje Matića, Marka Grujića, Veljka Simića, Dragana Čadikovskog, Dejana Švabe Đurđevića...
I poruka iz Šumadije je poslata, ne stižu naredne sezone da budu „topovska hrana“, mesto za izlet, već žele da se nadmeću sa najboljima, pa neka bolji pobedi.
► Napredak i Proleter obezbedili opstanak, Rad „brojao“ do sedam
► Partizan rutinski pobedio Voždovac /video/
► Ibrahimović ne ide na Evropsko prvenstvo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala