Brajant u Kući slavnih, supruga sa suzama u očima poručila: „Prvi put ću to učiniti...“

Pratite nas
Sa osam meseci odlaganja zbog pandemije virusa korona, u noći između subote i nedelje na svečanosti u Springfildu je u košarkašku Kuću slavnih primljena generacija 2020. u kojoj je posthumno i Kobi Brajant, koji je tragično nastradao u rušenju helikoptera prošle godine.
Priznanje ulaska u odabrano društvo preuzela je njegova udovica Vanesa Brajant, koja je na binu izašla u pratnji legendarnog Majla Džordana, uz skandiranje publike: „Kobi, Kobi, Kobi!“.
„Uvek sam izbegavala javno da hvalim svog muša jer misli,m da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smeje na nebu, jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih dostignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobeđuje“, poručila je između ostalog Vanesa, dok je uz nju stajao Džordan i borio se da zadrži suze.
Crvena zvezda i Partizan, košarka  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Projekat moćnika i amerikanizacija – propast Jadrana
U Kuću slavnih uvedeni su i Kevin Garnet, Tim Dankan, Kobijevi veliki rivali na parketu.
„Cenim te. Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem“, izjavio je Garnet obraćajući se Dankanu, koji se osvrnuo na svoju karijeru i posebno zahvalio jedinom treneru s kojim je sarađivao u NBA karijeri - Gregu Popoviču, koji je zbog pomenute ceremonije propustio utakmicu San Antonija.
U klasi 2020. mesto u Kući slavnih dobili su i treneri Rudi Tomjanović i Edi Saton, košarkašica Tamika Kečings, ženski košarkaški treneri Kim Mulki i Barbara Stevens, kao i pokojni dugogodišnji sekretar FIBA Patrik Bauman.
Imena članova generacije 2021, koja će u Kuću slavnih biti uvrštena u septembru, trebalo bi do 16. maja uveče da budu objavljena.
► Bjelica je konačno dobio šansu i naterao Bogdanovića da „okači“ njegovu trojku /video/
► Kokoškov umalo izgubio nemoguće, Fener na popravnom /video/
► Anđušića slave u Francuskoj – 30 poena i trojka za produžetak! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala