Bivši svetski broj 1 doneo krupnu odluku

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Endi Mari, britanski teniser i nekadašnji svetski broj 1, odlučio je da ne učestvuje na drugom ovogodišnjem Grend slem turniru Rolan Garosu.
Iza teške i pomalo šokantne odluke krije se razmišljanje na duže staze, s obzirom na to da Endi Mari želi što bolje da se pripremi za sezonu na travi, prenosi BBC.
Jeftina provokacija Nadala pred finalni dvoboj sa Đokovićem
Endi se posle učešća na Mastersu u Rimu, gde se nadmetao u konkurenciji dublova, vratio u London i tamo se priprema za turnire na travi, kao i centralni događaj, što je svakako Vimbldon. 
Jednostavno, Mari ne želi da rizikuje novu poivredu jer je nedavno sanirao problem s preponama, pa će propustiti i ATP turnire u Ženevi i Lionu, što mu je prvobitno bilo u planu i programu.
Za Britanca je praktično bio spreman „vajld kard“, i prvi čovek Rolan Garosa Gi Forže je poručio da ima vrlo dobro mišljenje o Britancu, kao i da on zaslužuje specijalnu pozivnicu, kao što je bio slučaj prošle godine, kada ga je u prvom kolu eliminisao Stan Vavrinka.
​Podsetimo, Mari je zbog povreda i operacije kuka ispao iz Top 100 igrača, trenutno je 123. na svetu, a poslednji put je zaigrao u singlu u Roterdamu početkom marta.
Britanac je vlasnik tri Grend slem trofeja, a u Parizu mu je najveći uspeh finale koje je izgubio od Novaka Đokovića 2016. godine.
► Đoković zakazao borbu titana sa Nadalom!
► Đoković objasnio šta je potrebno ako „uopšte želi da se nada protiv Nadala“
► „Ako volite Đokovića, nemoguće je da volite Federera i Nadala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala