Zapanjujući snimak američke ratne mornarice: NLO uranja u Tihi okean /video/

© Foto : Youtube/Jeremy Corbell/PrintscreenSnimak NLO iznad mora u blizini Kalifornije koji je načinila američka ratna mornarica
Snimak NLO iznad mora u blizini Kalifornije koji je načinila američka ratna mornarica - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Nedavno objavljeni snimak misterioznog letećeg objekta, koji je nastao u blizini obale Kalifornije, je autentičan, potvrdilo je američko ministarstvo odbrane. Pentagon je naveo da je snimak loptastog objekta zabeležen sa jednog od ratnih brodova mornarice i da je istraga u toku.
Snimak je objavio poznati američki filmski umetnik Džeremi Korbel. Na zrnastom snimku načinjenom infracrvenom kamerom, vidi se okrugli objekat kako lebdi iznad okeana pre nego što padne u vodu.
Nedugo pošto je video počeo da cirkuliše društvenim mrežama, iz Pentagona su potvrdili njegovu autentičnost.
​„Mogu da potvrdim da je video snimio pripadnik mornarice i da je u toku istraga o tom slučaju“, saopštila je Susan Gof, portparolka mornarice.
Istragu o ovom slučaju vodi specijalna grupa za neidentifikovane fenomene u vazduhu (UAPTF) formirana kao deo obaveštajnih struktura Pentagona.
Na snimku se čuju i glasovi mornara, koji su veoma iznenađeni onim što vide, a jedan od njih govori drugom da zabeleži mesto gde je objekat pao u okean.
Džeremi Korbel, koji se pored umetnosti, bavi i pravljenjem dokumentaraca o NLO, tvrdi da je video snimljen blizu San Dijega 2019. godine. Kako kaže, snimak je nastao u komandnom centru ratnog broda „Omaha“.
​On je objavio i navodne zapisnike sa vojnog sastanka o tom pitanju, na kojima se vidi da su pokušaji da se olupina objekta nađe u vodi posle pada bili bezuspešni, prenosi RT.
Pentagon je ranije saopštio da je ukinuo svoj program za praćenje NLO, ali je prošle godine, u izveštaju Senatu, objavljeno kako je taj posao nastavilo drugo telo, UAPTF. Senat je tom telu naložio da objavi svoje izveštaje o NLO do juna.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala