Višković: Srpska nikada neće zaboraviti zločin u Tuzlanskoj koloni

© Foto : Srna/RTRSObeležavanje zločina nad pripadnicima JNA u Tuzlanskoj koloni
Obeležavanje zločina nad pripadnicima JNA u Tuzlanskoj koloni - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je povodom 29 godina od zločina nad pripadnicima JNA u Tuzlanskoj koloni položio venac kod spomen-kosturnice na groblju Pučile u Bijeljini.
Višković je rekao da su na današnji dan pre 29 godini u Tuzli ubijeni nedužni mladi ljudi, pripadnici JNA, deca koja su samo htela da se vrate svojoj kući i svojim porodicama, prenosi RTRS.
"Zaboraviti takav zločin, bilo bi kao da ih ponovo ubijete. Dok je institucija Republike Srpske, dok je Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima, mi ćemo dolaziti svakog 15. maja da podsetimo zločince da bar na ovaj dan ne mogu mirno da spavaju", poručio je premijer.
Napominjući da Tuzla danas slavi "oslobođenje", Višković se zapitao od koga: "Od koga, od dece koja su pošla svojoj kući?!"
​"Ko ih je napao, od koga su se branili? Milion pitanja koja nemaju smislen odgovor. I onda se kaže BiH bi trebalo da bude sigurna za Srbe i srpski narod. Sa ovakvim i sličnim porukama - izvinite, nešto se ne osećamo sigurno", poručio je premijer Srpske.
On je istakao večnu zahvalnost institucija Republike Srpske žrtvama Tuzlanske kolone, njihovim porodicama i onima koji su sve ove godine trpeli golgotu tog dana.
Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić je takođe položio cveće i odao poštu za 54 pripadnika JNA koje su ubile muslimanske snage 15. maja 1992. godine u Tuzli.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala