Novak se dva puta vratio iz nokdauna i pobedio Cicipasa u meču godine!

© AP Photo / Gregorio BorgiaSrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je posle velike borbe i dvodnevne drame pobedio Stefanosa Cicipasa – 4:6, 7:5, 7:5.
Duel srpskog i grčkog tenisera dva puta je prekidan u petak, poslednji put pri rezultatu 6:4, 2:1 za Grka, i nastavljen je u subotu kada je na programu i polufinale, što znači da će Đoković kasnije u toku dana odigrati još jedan meč.
Novak Đoković na Mastersu u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Dvodnevna drama i brutalan tenis – kraj je kada Đoković kaže!
Srpski teniser u borbi za finale igraće protiv Lorenca Sonega koji je pobedio Andreja Rubljova.
Na Centralnom terenu i Rimu viđen je spektakularan duel, pošto je počeo u petak u 14.30, a završen je u subotu malo posle 13.20.
Čim su izašli na teren kiša je počela da pada, te je bilo jasno da bi uskoro mogao meč da bude prekinut.
Grk je u prvom gemu oduzeo servis Novaku, a u narednom je potvrdio brejk, 2:0. Srpski teniser imao je čak pet brejk lopti, pet šansi da se vrati u set, ali nije uspeo nijednu da iskoristi i Cicipas ga je kaznio.
Peti teniser sveta napravio je dupli brejk i poveo 4:1. Kiša je sve vreme padala i posle sedmog gema nije bilo više uslova za igru. Na sreću, Đoković je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, te je meč prekinut pri rezultatu 4:3 za Cicipasa.
Pauza je trajala čak tri sata i tek u 18.30 teniseri su se vratili na Centralni teren.
Nastavak je trajao svega pola sata, Cicipas je uspeo da osvoji prvi set, 6:4, i napravi brejk početkom drugog perioda igre (2:1), ali kada je trebalo da servira za potvrdu brejka, kiša je ponovo krenula da pada jačim intenzitetom i duel je prekinut.
Konačno, oko 20.15 po srednjeevropskom vremenu organizatori turnira odlučili su da prekinu program i da sa istim nastave u subotu.
Srećom, kiša nije padala u subotu prepodne, te je meč između srpskog i grčkog tenisera počeo u 11.10.
Đoković je imao set i brejk zaostatka, što je značilo da mu je potreban veliki preokret kako bi pobedio protivnika. Gledali smo atomski tenis, a Novak je brejk uspeo da vrati u osmom gemu, 4:4.
U narednom gemu srpski igrač servirao je da potvrdi oduzeto i umalo je ponovo ispustio servis. Cicipas je imao dve brejk lopte, ali Novak ih je spasao i poveo 5:4.
Sve do završnice seta igrao se gem za gem. Prvi reket sveta vodio je 6:5 i pritisak je bio na Cicipasu da uvede set u taj-brejk. I, to nije uspeo.
Novak je imao tri set lopte i nijednu nije uspeo da iskoristi, ali dobio je i četvrtu šansu, te je sjajnim forhendom došao do izjednačenja.
U trećem setu viđena je još veća drama. Igrao se brutalan tenis, a prvi je do brejka došao Grk. Poveo je 3:1 i utisak je bio da se Novak ovoga puta neće izvući.
Ipak, Đoković je ponovo uspeo da pronađe najbolji tenis i „dlanom o dlan“ rezultat je bio izjednačen, 4:6, 7:5, 3:3. Ovo je bio samo uvod u završnicu seta kada je srpski igrač ponovo morao da se vraća iz mrtvih.
Cicipas je u devetom gemu napravio brejk, te je u desetom servirao za pobedu, ali Novak mu nije dozvolio da dođe do meč lopte, te mu je oduzeo servis i ponovo poravnao rezultat, 5:5.
Momentum je bio na strani najboljeg tenisera sveta i, naravno, znao je kako da ga iskoristi. Đoković je dobio jedanaesti gem i zatim je, kao i u drugom setu, u dvanaestom napravio brejk.
Novak je oduzeo servis Stefanosu i posle tri sata i 18 minuta igre plasirao se u polufinale – 4:6, 7:5, 7:5.
​► Dvodnevna drama i brutalan tenis – kraj je kada Đoković kaže!
Nadal ponovo „preživeo“ i osvetio se Zverevu!
„Ako volite Đokovića, nemoguće je da volite Federera i Nadala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala