Novak: Ne poen, već jedan udarac odlučio je pobednika

© AP Photo / Gregorio BorgiaStefanos Cicipas i Novak Đoković
Stefanos Cicipas i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, očekivano veoma zadovoljan je bio posle pobede u maratonskom meču protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Rima.
Susret koji je trajao dva dana zbog kiše koja je u petak pomerila program za subotu, završen je na spektakularan način – pobedom Novaka posle velikog preokreta.
„Mnogo toga može da se kaže o ovom duelu. Kao da smo igrali dva meča u potpuno drugačijim uslovima. Juče je on bio bolji igrač i danas je bolje počeo. Ali uspeo sam da ostanem miran, napravim brejkove u važnim momentima drugog i trećeg seta. Podrška navijača je bila važna. Malo sam imao sreće, pokazao sam mentalnu snagu, imao sam pravu taktiku u prelomnim momentima. Jedan udarac je presudio danas. Ne čak ni ceo poen, već jedan udarac. Drago mi je što sam pobedio“, kazao je Novak.
Novak Đoković na Mastersu u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Dvodnevna drama i brutalan tenis – kraj je kada Đoković kaže!
Đoković nije dobro izgledao u petak, kiša je stalno padala, a kako to nije bio slučaj u subotu, situacija se drastično promenila.
„Danas sam meč dobro počeo, nekako sam osetio da u ovim uslovima imam neku novu energiju, neki novi nalet. Igrao sam dosta bolje, bolje sam se osećao na terenu. Mislim da sam i drugi set mogao da dobijem ranije, malo bolje da počnem i taj treći, ali sve u svemu, do poslednjeg udarca se nije znalo ko će da odnese pobedu. On je servirao za meč, dva puta je bio sa brejkom prednosti u trećem setu. Ono što mi je jedino bilo preostalo je da se borim, da pokušam mentalno da ostanem u meču, da čekam pravu priliku što se ispostavilo kao prava stvar“, rekao je srpski teniser.
Novak je priznao da je ovo verovatno bio njegov najteži meč u sezoni.
„Bez sumnje, do poslednjeg udarca nisam znao hoću li pobediti, ali verovao sam da hoću. On je igrao dobro, u dobroj je formi, osvojio je Monte Karlo, igrao je finale Barselone. Bio je bolji igrač juče. Ali kažem, uslovi su danas bili drugačiji. Drago mi je što sam prevazišao ovaj izazov. Možda i najteži meč za mene ove sezone“, istakao je Đoković.
Najboljeg tenisera sveta u borbi za finale očekuje duel sa Lorencom Sonegom. Meč srpskog i italijanskog tenisera na programu je oko 19 časova.
Dvodnevna drama i brutalan tenis – kraj je kada Đoković kaže!
Novak se dva puta vratio iz nokdauna i pobedio Cicipasa u meču godine!
Đokovića čeka fudbalska atmosfera u polufinalu Rima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala