Nova Jokićeva MVP partija – Srbin razbio Detroit pa odmarao /video/

© AP Photo / Chris CarlsonNikola Jokić u duelu protiv Šarlot Hornetsa
Nikola Jokić u duelu protiv Šarlot Hornetsa - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Srpski majstor košarke Nikola Jokić nastavio je da teroriše rivale u najjačoj ligi na svetu pred sam kraj regularnog dela sezone, i početak plej-ofa. Denver je pobedio Detroit rezultatom 104:91, a Somborac je upisao 16. ovosezonski, a ukupno 58. u karijeri tripl-dabl, posle čega ga je trener Majkl Meloun poslao na zasluženi prevremeni odmor.
Od samog starta Nikola Jokić se razgoropadio, pa je već na kraju prvog poluvremena bio nadomak tripl-dabl učinka, s obzirom na to da je imao 13 poena uz devet skokova i isto toliko asistencija.
Crvena zvezda i Partizan, košarka  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Projekat moćnika i amerikanizacija – propast Jadrana
Srpski centar je već u uvodnim minutima treće četvrtine uspeo da bude trocifren u pomenutim kolonama, a meč je završio sa 20 poena, 15 skokova i 11 asistencija, dok u četvrtoj deonici nije ulazio na parket već je uživao u unapred obezbeđenom trijumfu Nagetsa.
​​Poigravao se Jokić, koji je ukupno na parketu proveo tek nešto više od 26 minuta, sa košarkašima Detroita, koji nisu imali rešenje za njega. Podršku je imao od Hauarda koji se takođe zautavio na 20 poena, i nadoknadio je skromno napadačko izdanje Porter Džuniora.
Trener Denvera Majkl Meloun pričao je pre meča da Nagetsi moraju da budu pametni pred početak plej-ofa, da ne smeju da izgube više nijednog košarkaša, pa zato ne čudi što je Jokić pre vremena izveden iz igre.
Naravno, Meloun se posle nove pobede svoje ekipe osvrnuo na još jednu maestralnu partiju srpskog centar, koji vodi u trci za MVP priznanje ove sezone.
„Nikola je neverovatna ove godine. Mislim da nema nikakve dileme da je MVP za ovu sezone“, kratko je istakao Meloun.
Od srpskih košarkaša koji su u noći između petka i subote istrčali na parket, zaigrao je samo Aleksej Pokuševski čija je Oklahoma poražena od Jute rezultatom 109:93.
Pokuševski je meč završio sa šest poena, devet skokova i jednom asistenciju, dok je najefikasniji u taboru „džezera“ bio je Bojan Godanović sa 22 poena. 
NBA REZULTATI
Vašington - Klivlend 120:105
Detroit - Denver 91:104
Oklahoma - Juta 93:109
Filadelfija - Orlando 122:97
Dalas - Toronto 114:110
Hjuston - L.A. Klipers 122:115
Memfis - Sakramento 107:106
Golden Stejt - Nju Orleans 125:122
► Pobuna Amerikanaca u Izraelu – plaše se da uđu u avion, spremaju se kazne
► Jokić i Bogdanović dominiraju Amerikom! /video/
► Amerikanac odbrusio bivšem treneru Partizana zbog bizarne izjave
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala