Đoković zakazao borbu titana sa Nadalom!

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković tokom duela sa Lorencom Sonegom u Rimu
Novak Đoković tokom duela sa Lorencom Sonegom u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković je savladao Italijana Lorenca Sonega sa 2-1 u setovima i plasirao se u finale Mastersa u Rimu, gde ga očekuje duel sa Rafaelom Nadalom.
Đoković je Sonega savladao posle dva časa i 45 minuta borbe, po setovima – 6:3, 6:7, 6:2.
Svaki momenat meča mogli ste da ispratite u uživo prenosu Sputnjik sporta – OVDE.
Novaku je meč protiv trenutno 33. igrača planete bio drugi u istom danu, pošto je prethodno, nakon odlaganja zbog kiše, savladao i Stefanosa Cicipasa. I dvadesetšestogodišnjaku iz Torina je bio drugi meč u subotu, pošto je prethodno eliminisao Andreja Rubljova.
Duel sa Nadalom, svojim najvećim rivalom, biće ukupno 57. po redu, a srpski teniser trenutno vodi sa 29-27. Meč je na programu u nedelju od 17 časova.
​Novak je želeo to manje vremena da provede na terenu i u prvom setu uspeo je u toj nameri.
Brejk je napravio u četvrtom, potom je u petom potvrdio stečenu prednost i očas posla imao je tri gema prednosti, 4:1.
Do kraja seta rutinski je održao prednost i rezultatom 6:3, posle 34 minuta igre, poveo je 1-0.
Novak je i drugi set počeo dosta skoncentrisano, u želji da što pre ode na odmor, a do prve brejk lopte u tom delu igre došao je već u trećem gemu.
Sonego je, međutim, odigrao jako hrabro u toj situaciji i uspeo da se izvuče iz problema, što je bio recept koji je primenio i na celom drugom setu.
Novak je nastavio da pritiska protivnika na riternu, dok u njegovim servisima nije bilo nikakvih problema, ali je motivisani Italijan nastavio da igra najbolje kada je bilo najpotrebnije.
I na 3:3 i na 4:4 je srpski teniser imao brejk lopte, njih ukupno još pet, ali je Sonego u tim situacijama uvek pronalazio linije i odlično odabrane udarce.
​Prava drama bila je rezervisana za završnicu drugog seta.
Nakon velikog broja propuštenih prilika, Novak je bio suočen sa kaznom, pošto je Sonego došao do prvih brejk lopti u meču.
Italijan je ovog puta igrao jako loše kada je to bilo najbitnije, pa je Đoković uspeo da se izvuče, a onda da ponovo pripreti – i konačno napravi brejk.
Međutim, tu nije bio kraj drame.
Iako je najbolji teniser sveta imao dve meč lopte na svom servisu, ponovo je Sonego pronašao svoj najbolji tenis u kritičnim trenucima. Ponovo je došao do brejk lopti, pa i do brejka, te se otišlo u taj-brejk.
​Lorenco se nije ni tu predavao. Umor mu nije pravio probleme, iako je i on u subotu odigrao dva meča, ali Novak uspevao da pokaže iskustvo koje poseduje.
Novak je poveo sa 4:2, ali je uspeo da protivniku pokloni nekoliko poena, što je bilo dovoljno da Sonego dođe do dve set lopte na 6:4. Prvu je Đoković spasao, ali je usledio neodbranjiv servis Italijana, posle kojeg se otišlo u treći set.
Treći set pretio je da bude podjednako neizvestan kao i prethodni, pošto je Sonego u njega ušao izuzetno motivisano.
Praktično je leteo po terenu i pogađao odlično i iz forhenda i iz bekhenda, ali je Novak uspeo da spasi tri vezane brejk lopte u prvom gemu.
To mu je donelo potrebno samopouzdanje da sve do kraja meča bude izuzetno siguran pri servisu, dok je nivo igre Italijana polako krenuo da pada.
Novak je napravio jedan, a zatim i drugi brejk, kojim je završio meč i plasirao se u veliko finale.
​► Novak žrtva još jedne nepravde, ali – to nije najveća sramota
Nemci su saznali kako je izgledao život jedne devojčice iz Srbije pod NATO bombama
„Ako volite Đokovića, nemoguće je da volite Federera i Nadala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala