Đoković objasnio šta je potrebno ako „uopšte želi da se nada protiv Nadala“

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Lorenco Sonego posle polufinala Mastersa u Rimu
Novak Đoković i Lorenco Sonego posle polufinala Mastersa u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković je prokomentarisao pobedu nad Lorencom Sonegom u polufinalu Rima, ali i naredni meč – finale protiv Rafaela Nadala, objasnivši šta je potrebno da uradi kako bi imao šanse protiv „kralja šljake“.
Đoković je eliminisao Sonega posle tri seta, nakon što je prokockao dve meč lopte u završnici drugog.
Srpskom teniseru sada sledi 57. međusobni okršaj sa Nadalom, ukupno šesti samo u finalima Mastersa u Rimu.
„Prvo što moram da uradim je da se odmorim, na to sam trenutno fokusiran. Nemam mnogo vremena, igrao sam baš dosta tenisa, tako da se nadam da ću biti fizički spremam jer je to ono što mi je potrebno. To je neophodno ako želite da se uopšte nadate protiv Nadala“, rekao je Đoković posle meča.
Novak je podsetio da je u subotu proveo na terenu više od četiri sata, pošto je morao da odigrao i odložen meč protiv Stefanosa Cicipasa.
„I on se namučio u nekim mečevima, ali i ja sam, uz odlaganje zbog kiše i sve što se desilo danas... Nadam se da ću sutra biti 'svež'. Daću sve od sebe“, dodao je najbolji teniser planete.
​Situacija nije bila dobra po Novaka u jednom trenutku polufinalnog duela.
„Mislim da sam se dobro oporavio posle drugog seta. U prvom gemu (trećeg seta) je bilo 0:40, na 30:40 je on zamalo promašio paralelu. Da je počeo sa brejkom u trećem setu, mislim da bi stvari bile drugačije. Imao sam i ja svoje šanse, samo sebe mogu da krivim što nisam rešio meč u dva seta, trebalo je to da uradim“.
Kako to obično biva kod Novaka, usledile su i pohvale na račun protivnika, koji će od ponedeljka biti 28. teniser planete.
„On je pokazao zašto je došao do prvog polufinala u karijeri. Veoma je dinamičan igrač, nije lako igrati protiv njega i imao je i publiku na svojoj strani. Atmosfera je bila naelektrisana i na kraju sam uspeo da završim meč veoma dobro“, podvukao je Novak.
​​► Dva od dva u jednom danu – Novak u finalu Rima!
Nadal prvi finalista – div iz Amerike lak plen za „bika s Maljorke“
„Ako volite Đokovića, nemoguće je da volite Federera i Nadala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala