„Bogdan će šokirati Ameriku u plej-ofu“

© AP Photo / Darron CummingsSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, nalazi se u formi života i to u najvažnijem trenutku sezone – pred početak plej-ofa. Srpski košarkaš igra neverovatno dobro u poslednjih mesec i po dana i američki mediji sve više obraćaju pažnju na njega.
Dugogodišnji košarkaši novinar Stiv Aleksandar, urednik en-bi-si sporta, napisao je na zvaničnom Tviter nalogu da će Bogdan mnoge šokirati ako nastavi u ovakvom ritmu.
Bogdanović igra preporođeno otkako je na čelo stručnog štaba došao Nejt Mekmilan, i uz Treja Janga je lider i najbolji igrač ekipe iz Džordžije.
Malo ko je mislio da će to biti slučaj na startu sezone kada Bogdan nije igrao dobro, a pogotovo takav stav nije bio kada je doživeo povredu kolena zbog čega je propustio 25 utakmica.
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Stara škola – ključ Bogdanove reinkarnacije /video/
Bogdanović je bio van terena veći deo januara i ceo februar, na teren se vratio u martu i bilo mu je potrebno vreme da pronađe pravi ritam. I, ne samo da ga je pronašao, već je zaigrao najbolju košarku u karijeri.
Srpski košarkaš u aprilu igrao je na nivou kakav pre nismo videli od njega u NBA ligi. Svi ljubitelji košarke iz Srbije znaju da je Bogdan kapacitet da prosečno beleži 20 poena, ali za četiri godine u Americi to nismo mogli da vidimo.
Konačno, posle velikog iščekivanja i sumnje da li je NBA košarka za Bogdanovića, bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea pokazao je raskošan talenat i počeo da dominira parketima u SAD.
Više o Bogdanovićevom preporodu čitajte u našoj temi, Stara škola – ključ Bogdanove reinkarnaciji, a koliko je dobro igrao u aprilu govore brojke od – 22 poena, 4,5 skokova, 4,3 asistencije i 1,3 ukradene lopte, uz 49 odsto šuta iz igre, 48,5 za tri poena i 85 sa linije za slobodna bacanja.
Atlanta je pobedila na 11 od 14 utakmica u pomenutom periodu, a u istom ritmu, kako Bogdan, tako i ekipa, nastavili su u maju. Hoksi u slavili na šest od sedam mečeva, a poslednji trijumf došao je protiv Orlanda.
Bogdanović je i na tom susretu odigrao sjajno, te je utakmicu završio sa 27 poena, tri  skoka i pet asistencije. Pogodio je četiri trojki, ukrao dve lopte i bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja.
Plej-of kreće za desetak dana i ako Bogdan ovakve partije bude ponovio i kada je najvažnije, a ne vidimo razlog da tako ne bude, mogao bi to da bude uvod u sledeću sezonu u kojoj bi sličnim partijama izborio mesto na Ol-staru.
Trenutno igra na takvom nivou i bilo bi sjajno videti ga zajedno sa Nikolom Jokićem na utakmici najvećih zvezda na svetu.
Bogdan prisustvovao istoriji – niko nikada kao Rasel Vestbruk! /video/
Divac nije kriv za sve – „srpski klub“ na stubu srama zbog Bogdanovića
Bogdan je pronašao novog Bogdana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala