Zahtevi iz SNS za smenu Nebojše Stefanovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Opštinski odbor SNS Rakovica zatražio je smenu predsednika Gradskog odbora te stranke Nebojše Stefanovića.
Opštinski odbor Srpske napredne stranke Rakovica, nakon održanog sastanka, jednoglasno je izglasao predlog za smenu predsednika Gradskog odbora Nebojše Stefanovića i kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS Beograd, saopštio je opštinski odbor SNS-a Rakovica, prenosi RTS.
U saopštenju odbora SNS Rakovica navodi se da je, nakon što su svi rakovički mesni odbori održali sastanke na kojima je konsultovano celokupno članstvo, jednoglasno podržan stav da je neophodna smena predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.
„Opštinski odbor deli ocenu članstva da predsednik Gradskog odbora SNS Beograd Nebojša Stefanović već duže vreme ne obavlja dobro svoju stranačku funkciju i da je usled brojnih afera, a pre svega afere prisluškivanja ugrožena bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“, ističe se u saopštenju.
Član Predsedništva i Glavnog odbora SNS Vladimir Đukanović saopštio je juče da se zalaže za smenu kompletnog gradskog odbora SNS-a Beograd, posebno za smenjivanje njegovog predsednika Nebojše Stefanovića, preneo je Tanjug.
„Pošto nisam član Opštinskog odbora SNS Voždovac, kao što nisam ni član gradskog odbora SNS Beograd, ali sam član Predsedništva i Glavnog odbora stranke, i ujedno sam narodni poslanik u Skupštini Srbije, imam potrebu kao neko ko voli svoju stranku i koji je u prvih 50 njenih osnivača, javno da se izjasnim da sam apsolutno za smenu kompletnog gradskog odbora SNS Beograd, sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika gradskog odbora SNS Beograd“, naveo je Đukanović na Fejsbuku, prenosi Tanjug.
Poverenik GO SNS Kragujevca i gradonačelnik tog grada Nikola Dašić rekao je za Glas Šumadije da se ne samo odbori, već svi članovi SNS, mogu izjasniti o svakom funkcioneru.
„Predsednik stranke želi da čuje glas svakog pojedinog člana i to je osnov odgovornog i demokratskog delovanja“, kaže Dašić.
„Članovi kragujevačkog SNS su u postupku izjašnjavanja o svakom funkcioneru, a stav naših članova će po okončanom procesu biti prosleđen organima Srpske napredne stranke. Taj stav će biti naša procena i neće štedeti ni Nebojšu, ni Đukanovića, ni mene, niti bilo koga drugog ako se ogrešio o poverenje građana, stranke ili predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića“, rekao je Dašić.
Dodaje da je to proces „kontinuiranog pročišćavanja i provetravanja od pojedinih kadrova koji ne baštine osnovne vrednosti na kojima je stranka formirana, već manipulativno, zloupotrebljavajući i SNS i predsednika Aleksandra Vučića u fokusu imaju lične i isključivo lične sebične interese.“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala