Vučić: Tražili su da nema promene granica, uneo sam amandman, to je problem

Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je večeras, gostujući na TV Prva, da Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom UN, i naveo da je u tom smislu uneo jedan amandman u predlog zaključaka Samita „Brdo-Brioni” – da je Srbija protiv promene granica, u skladu sa poveljom UN i odlukama organa UN.
Predsednik  Vučić izjavio je da nije bio ljut prilikom susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.
„Nisam uopšte bio ljut, samo sam rekao istinu. Briga me da li imaju nešto da mi zamere. Njima smeta da im neko to kaže u lice“, izjavio je Vučić.
„Već ste menjali granice naše zemlje, kada ste se setili principa. Poslali su mi predlog zaključaka da svi treba da se protivimo promeni granica. I ja sam njima poslao jedan mali amandman, i to je problem. Oni su se svi saglasili oko toga i poslali meni dokument, a ja sam dodao jednu umetnutu rečenicu. Rekao sam ’može, ali da je to u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija‘. Suština je u tome da možete nekog da prevarite jednom ili drugi put, kada ga prevarite na treći način niste vi prevarant nego je on budala. Izdržao sam sve pritiske u Vašingtonu, gde sam rekao ’Glavu dajem, Srbiju ne dajem‘“, naveo je predsednik komentarišući predstojeći samit, gde će se sastati sa liderima u regionu poput Mila Đukanovića i Zorana Milanovića.
„Moraću da dođem lepo obučen. Slučajno se pogodilo da su to predsednici, da su premijeri bilo bi malo drugačije. Braniću Srbiju, moram. Mislim da sam se sa Đukanovićem poslednji put video u Jerusalimu“, izjavio je i dodao:
„Nemam nikakvog razloga da se brinem. Nikoga od njih nisam vređao, a štitio sam interese svog naroda sam štitio i to ću da nastavim da radim“, rekao je Vučić, dodajući da mogu da usvoje nešto ali bez Srbije.
Kako je dodao – sumnja u to.
„Naslušao sam se ovog devet godina. Toliko sam pritisaka prošao da nikome na svetu ne bih poželeo. Od Brisela do Vašingtona“, poručio je. Naveo je da se ne odriče saradnje sa zemljama sa Istoka. „Evo, ja neću da se odreknem ni Rusije ni Kine. I šta ćete sada, da me ubijete?", upitao je Vučić.
Istakao je da je analitičar koji se bavio ovom temom je dobio pare od Amerike.
„Suština je u nečemu drugom. Znam šta je bilo i znam šta mi se sprema.“
Ističe da je mnogo urađeno za Srbiju, navodi da su sve fabrike pre bile uništene i opljačkane, sada smo zemlja sa najvećim rastom u Evropi.
Osvrnuo se na nedavne izjave izraelskog ambasadora.
„Izraelski ambasador je rekao da je to uradio pod američkim pritiskom, a ja nisam! Sačuvao sam i KiM, nigde nisam potpisao da ćemo priznati Kosovo. On nije previše lošeg rekao, osim što je jednu stvar netačno rekao. Mediji su spinovali njegovu izjavu“, rekao je.
Predsednik se osvrnuo i na slučaj Belivukove grupe.
„Tužilac je prezadovoljan. Nezadovoljan je sadržinom predmeta, naravno. Ali gotova je ta priča“, rekao je.
Istakao je da je na licu mesta (u kući Belivuka) pronađeno mnogo DNK.
„Ti ljudi su mučili, klali i mleli ljude u industrijskim mešalicama za mlevenje mesa. To nije imalo veze sa navijanjem već sa drogom, biznisom i drugim stvarima“, izjavio je.
„Imali su mnoge štek stanove, uz pojedine ambasade, što je za mene bilo neverovatno“, obznanio je Vučić.
Govoreći o kandidaturi na predsedničkim izborima i međustranačkom dijalogu, predsednik je rekao da odluku o tome još nije doneo.
Govorio je i o početku međustranačkih dijaloga uz prisustvo stranih posrednika.
„Za mene kao predsednika Srbije je sramota da mi neko sa strane govori šta i kako da radimo“, poručio je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala