Odbrana od „ruske agresije“: Ukrajina održala vežbe kod Krima

© Foto : Security Service of UkrainePripadnik Službe bezbednosti Ukrajine
Pripadnik Službe bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) održala je operativno-štabsku vežbu u Hersonu na granici sa Krimom, a učesnici su uvežbavali akcije u slučaju „moguće agresije Rusije“, saopštila je pres-služba SBU.
„U koordinaciji SBU i predstavništva predsednika Ukrajine u Autonomnoj Republici Krim održana je operativno-štabska vežba“, navodi se u saopštenju.
Događaj je posvećen bezbednosnoj situaciji na administrativnoj granici sa Krimom. Osim toga, učesnici u vežbi razgovarali su o akcijama u slučaju kriznih situacija na Krimu, uključujući primenu sankcija.
Krim se ujedinio s Rusijom posle referenduma koji je održan u martu 2014. godine nakon državnog udara u Ukrajini, na kom se većina stanovnika Republike Krim i Sevastopolja izjasnila za ulazak u sastav Rusije.
Ukrajina smatra Krim svojom teritorijom, ali privremeno okupiranom, dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statutom UN izjasnili za prisajedinjenje Rusiji. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je to pitanje zatvoreno.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala