Organizatori saopštili satnicu – može li Novak da se vrati iz nokdauna?

© REUTERS / GUGLIELMO MANGIAPANENovak Đoković tokom duela sa Tejlorom Fricom u Rimu
Novak Đoković tokom duela sa Tejlorom Fricom u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u subotu u 11 časova nastaviće meč protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Mastersa u Rimu, saopštili su organizatori.
Kiša u petak nije dozvolila srpskom i grčkom tenisu da završe susret, te je duel prekinut u drugom setu pri rezultatu 6:4, 2:1 za Cicipasa.
Novak Đoković na Mastersu u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Dvodnevna drama i brutalan tenis – kraj je kada Đoković kaže!
Meč između Novaka i Stefanosa počeo je u 14.30, ali je posle pola sata prekinut zbog kiše. Pauza je trajala više od tri sata i teniseri su se konačno pojavili ponovo na terenu oko 18.30.
Utisak je da su mogli i ranije, pošto kiša nije padala više od sat vremena, ali organizatori su čekali i ispostaviće se da su pogrešili. Meč je nastavljen, Cicipas je osvojio prvi set i u trenutku kada je trebalo da potvrdi brejk u drugom periodu igre – kiša je ponovo krenula i duel je drugi put prekinut.
Do zvaničnog saopštenja čekalo se oko 75 minuta, te je u 20.15 stigla konačna odluka – svi mečevi se odlažu i biće nastavljeni u petak.
Kasnije u toku večeri organizatori su saopštili i satnicu na Centralnom terenu. Prvi će izaći Đoković i Cicipas u 11 časova, potom slede Pliškova i Martić, a treći meč dana odigraće Rafael Nadal i Rejli Opelka.
Na Grend stendu, drugom terenu po veličini na Mastersu u Rimu, poslednji meč četvrtfinala odigraće Lorenco Sonego i Andrej Rubljov, te će pobednik tog duela igrati protiv Đokovića ili Cicipasa u večernjem terminu.
Ovo je sve pod pretpostavkom da će vreme biti dobro i da neće biti pomeranja.
Novak se nalazi u jako teškoj situaciji, ima set i brejk zaostatka, i biće veoma zanimljivo da li će uspeti da se izvuče i preokrene meč u svoju korist. Budite uz Sputnjik koji će vas iz minuta u minut obaveštavati o situaciji u Rimu, baš kao što je to slučaj bio u petak.
Kiša uništila dan u Rimu – Đokovića čeka pakao u subotu!
Nadal ponovo „preživeo“ i osvetio se Zverevu!
Kako zemlja u kojoj samo 27% muškog stanovništva zna da pliva ima najbolje vaterpoliste na svetu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala