Nadal ponovo „preživeo“ i osvetio se Zverevu!

© AP Photo / Gregorio BorgiaRafael Nadal tokom meča sa Sašom Zverevim
Rafael Nadal tokom meča sa Sašom Zverevim - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pobedom nad Aleksanderom Zverevim od 2-0 u setovima.
Nadal se osvetio Zverevu za poraz iz Madrida pre nedelju dana, došavši do pobede od 6:3, 6:4 posle skoro dva časa borbe.
Trenutno treći teniser planete će u polufinalu Rima igrati protiv Amerikanca Rajlija Opelke.
Kralj šljake je ponovo imao jako težak posao, baš kao u prethodnom kolu protiv Denisa Šapovalova, iako rezultat to ne govori, pošto je tokom meča spasao čak devet od deset brejk lopti sa kojima se suočio, dok je iskoristio tri od šest.
Za razliku od prethodnog duela, Rafa je ovaj počeo fenomenalno, te je napravio dva brejka u prva dva servis gema protivnika i poveo sa 4:0.
Zverev je, ipak, uspeo da podigne nivo igre u kratkom periodu i da momentalno vrati jedan brejk.
Iako je Nadal čuvao prednost, jasno se moglo videti da je Sašina igra sve bolja i bolja, pa su se očekivali potencijalni problemi za Španca.
Zverev je imao drugu brejk loptu u setu u trenutku kada je Nadal servirao za osvajanje prvog seta. U tom poenu je imao inicijativu, ali je bekhend na kraju poslao u mrežu.
Rafa je naredna dva poena osvojio izuzetno lako i poveo sa 1-0.
​Drugi set počeo je sa mnogo većim intenzitetom nego prvi. Zverev je spasao jednu brjek loptu u prvom gemu, a Nadal čak tri vezane u četvrtom.
Zbog tog propusta Nemac ruskog porekla je kažnjen brejkom, da bi Nadal još jednom pokazao sposobnost preživljavanja spasavši još dve brejk lopte u narednom gemu.
Zverev je nastavio da pritiska rivala i, prema očekivanjima, dobio novu priliku da napravi ribrejk. I to ne jednu, već tri.
Međutim, i u tom gemu se desilo ono što se desilo gotovo u svakom prethodnom na Nadalov servis u drugom setu, pošto Zverev nije iskoristio nijednu brejk loptu.
​► Đoković ostao bez „krompira“, ali demonstrirao silu!
Novak žrtva još jedne nepravde, ali – to nije najveća sramota
„Posle tog razgovora sa Đokovićem, on se potpuno promenio u mojim očima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala