Krizni štab odlučio: Popuštanje mera

© Tanjug / SLOBODAN MILJEVICKrizni štab
Krizni štab - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Krizni štab predložio je danas dalje ublažavanje mera koje se odnose na rad frizerskih salona i organizovanje stručnih skupova, jer smo izašli iz vanredne epidemiološke situacije, rekao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo i član štaba Zoran Gojković.
On je novinarima posle sednice Kriznog štaba rekao da je situacija i dalje nesigurna, jer i dalje ima više stotina novozaraženih dnevno, ali da je tendencija prijema i otpusta zaraženih u zdravstvenim ustanovama dobra.
Krizni štab je zato predložio da frizerski saloni mogu da rade pod uslovima koji su manje rigorozni nego što su bili do sada, tako da će ograničenje broja ljudi u salonu umesto devet metara kvadratnih biti četiri kvadratna metra, uz poštovanje svih mera, kao što su nošenje maske i razmak od 1,5 do dva metra, rekao je Gojković.
Biće omogućen i početak organizovanja stručnih skupova do 100 ljudi, uz poštovanje određenih mera koje se odnose na razmak i maske, a u slučaju daljeg pada broja novozaraženih i dostizanja 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva i organizovanje kolektivnih okupljanja od 21. juna, naveo je on, prenosi Tanjug.
Gojković je rekao da se razgovaralo i o organizovanju događaja za mlade i da ukoliko se u sledećem vremenskom periodu nastavi ovakav intenzitet pada broja novozaraženih i ukoliko budemo izašli iz nesigurne situacije, uz dostizanje 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana posle 21. juna krenuće i organizacija različitih vrsta događaja vezanih za kolektivna okupljanja i druženja kao pre epidemije.
„To je strogo, isključivo i jedino ukoliko budemo došli do 50 odsto ukupno vakcinisanih i ako epidemiološka situacija bude takva da nemamo skok i rast novozaraženih“, ukazao je Gojković.
Naveo je da će to biti predlozi Kriznog štaba koji će biti upućeni Vladi Srbije.
On je naveo da je prošlo nepune dve nedelje od završetka uskršnjih i prvomajskih praznika i da je i dalje dobra tendencija sa padom novoobolelih.
„Posebno je važno da svaki dan u proseku vakcinišemo između 20.000 i 23.000 građana. U ovom trenutku više od 2,25 miliona punoletnih građana je primilo minimalno jednu dozu vakcine“, rekao je Gojković.
Kaže da je više od 1,7 miliona građana koji su primili obe doze vakcine i da je to ono što je dobro, što raduje i što je pokazatelj da idemo dobrim putem ka izlasku iz nesigurnog epidemiološkog stanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala