Jedna od dve najveće sile traži povlačenje KFOR-a

© AP Photo / Visar KryeziuVojnici Kfora na Kosovu
Vojnici Kfora na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Jedna od dve najveće sile traži povlačenje KFOR-a, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić je to rekao gostujući na TV Prva, a na pitanje novinarke da li je u pitanju Amerika, nije želeo da odgovori. On nije hteo da navede ime te sile, ali je rekao da je zastrašujuće ozbiljna i da se nada se to neće dogoditi.
Dodao je i da je taj obaveštajni podatak objavio kako se povlačenje KFOR-a ne bi dogodilo.
„Ukoliko se KFOR povuče, to je kraj svega. To bi značilo da Albanci stoje na granici i tu više nema nikakvih prava za Srbe i to je suprotno Rezoluciji 1244, ali Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme Kosovo“, rekao je Vučić.
Rekao je da traže da ostane Bondstil, a da se povuku Kfor i Unmik, a druga mogućnost je da se ukine i Bondstil.
„Naše je da čuvamo mir i stabilnost i idemo napred“, poručio je Vučić i dodao da hoće da bude predsednik koji je obezbedio 10 godina mira, najviše rasta, i da se nijednoj majci ne vrati dete u kovčegu.
Ponovio je da u ponedeljak ide na razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da ga moli da spreči ove namere, ali je najavio da će razgovarati i sa „ruskim i sa kineskim prijateljima“ da im kaže šta neki traže i žele.
„Oni znaju da Srbija nije ona iz 1998. i nije slaba i jadna kao 2008. Petostruko je snažnija nego 2008. kada su proglasili nezavisnost. Snažnija je vojno i u svakom smislu, ali nama nije potreban sukob, već mir i stabilnost“, rekao je Vučić.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala