Grenel o tome ko zaista vlada Amerikom - nije ni Bajden, ni Kamala Haris

© REUTERS / Jim BourgBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Sjedinjenim Državama u stvarnosti ne rukovode ni predsednik Džozef Bajden, čak ni potpredsednica Kamala Haris, vlast je u rukama Sjuzan Rajs koja je u administraciji na čelu Saveta Bele kuće za unutrašnju politiku.
Ove senzacionalne tvrdnje izneo je bivši šef američke Nacionalne obaveštajne službe Ričard Grenel.
Kako kaže, Bajden je ništavna figura, slab je i nema uticaja ni na šta, dok Kamala Haris uopšte ne shvata šta se dešava i kako treba da postupa.
„Imamo predsednika iz senke – Sjuzan Rajs“, rekao je Grenel a prenosi ruski portal „Utro“.
Rajs je zauzela udobnu poziciju koja ne privlači pažnju ali joj omogućava da utiče ne samo na unutrašnju nego i na spoljnu politiku, ocenjuje Grenel.
​Rajs je, prema rečima Grenela, stručnjak za spoljnu politiku i ne zna ništa o domaćoj politici, ali je to jasan znak kako će u Vašingtonu biti tretirana spoljnopolitička pitanja - isto kao unutarpolitička.
Zbog toga je na međunarodnoj sceni i izbio haos, smatra bliski saradnik nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Ko je Sjuzan Rajs

Rajsova je ranije bila pomoćnik predsednika Baraka Obame. Očekivalo se, prema pisanju medija, da će biti imenovana za američkog državnog sekretara.
Poznata je po izraženim antiruskim stavovima. Tako je prošle godine tvrdila da je Moskva isprovocirala nerede na ulicama američkih gradova nakon što su policajci ubili Afroamerikanca.
Podsetimo, pre dva dana više od 120 penzionisanih američkih generala potpisalo je otvoreno pismo u kojem kritikuje američkog predsednika Džozefa Bajdena.
U pismu se navodi da je „nacija u dubokoj opasnosti“.
„Ne može se zanemariti psihičko i fizičko stanje vrhovnog komandanta (Oružanih snaga SAD Džoa Bajdena). On mora biti u stanju da brzo donosi ispravne odluke u oblasti nacionalne bezbednosti, bilo gde, danju i noću“, ističu autori pisma.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala