Grčka se otvorila za turiste /foto/

© AP Photo / Thanassis StavrakisRadnici uređuju ležaljke i postavljaju suncobrane na plaži Plaka na egejskom ostrvu Naksos
Radnici uređuju ležaljke i postavljaju suncobrane na plaži Plaka na egejskom ostrvu Naksos - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Grčka je spremna da bezbedno dočeka turiste, izjavio je danas generalni sekretar Grčke nacionalne turističke organizacije Dimitris Fragakis na panelu tokom Šestog Delfi ekonomskog foruma, održanog u Atini.
Govoreći na panelu pod nazivom „Krunski dragulj grčke ekonomije na raskršću“, na dan kada se turizam ponovo otvorio u toj zemlji, Fragakis je primetio da je „dug put ispred njih”, iako je ponovno otvaranje industrije rezultat dvomesečnog planiranja, prenosi grčka agencija ANA.
© AP Photo / Harry NakosPutnici iz Hanovera čekaju da uđu u autobuse nakon dolaska na međunarodni aerodrom Nikos Kazantckis u Heraklionu, na ostrvu Krit
Putnici iz Hanovera čekaju da uđu u autobuse nakon dolaska na međunarodni aerodrom Nikos Kazantckis u Heraklionu, na ostrvu Krit - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Putnici iz Hanovera čekaju da uđu u autobuse nakon dolaska na međunarodni aerodrom Nikos Kazantckis u Heraklionu, na ostrvu Krit
Uprkos činjenici da je grčki turistički sektor doživeo „šok“ zbog pandemije 2020. godine, bezbedno otvaranje ove godine je moguće zbog nekoliko novih alata – vakcina, takozvanog zelenog sertifikata o vakcinaciji i dijagnostičkih testova dostupnih svima.
Ovogodišnja turistička kampanja, najveća u poslednjoj deceniji, koštala je najmanje 23 miliona evra, navodi grčka agencija.
Iako je turistička industrija u zemlji sprovodila strategiju pukog preživljavanja 2020. godine, ove godine je primenila strategiju za nadoknađivanje gubitaka, rekao je Frakagis.
© AP Photo / Thanassis StavrakisPlaža
Plaža  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Plaža
On je takođe istakao da bi većem broju rezervacija mogla da doprinese produžena turistička sezona, koja se zbog vremenskih uslova u Grčkoj može produžiti do oktobra.

Za srpske turiste otvoren Evzoni

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević saopštio je danas da je za državljane Srbije otvoren i granični prelaz Evzoni, a da je ta odluka grčke Vlade objavljena u Službenom glasniku Grčke.
„Evzoni će biti otvoren svakodnevno, od 7 do 23 sata, dok će granični prelaz Promahonas biti otvoren 24 časa dnevno“, napisao je Spasojević na Tviteru.
© AP Photo / Thanassis StavrakisRadnik postavlja stolice u taverni na plaži Plaka u egejskom ostrvu Naksos
Radnik postavlja stolice u taverni na plaži Plaka u egejskom ostrvu Naksos - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Radnik postavlja stolice u taverni na plaži Plaka u egejskom ostrvu Naksos
Prema informacijama o ulasku turista u Grčku, koje je objavilo Ministarstvo turizma Grčke, potrebno je imati popunjen PLF formular minimum 24 sata pre ulaska u Grčku, potvrdu o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji bilo kojom vakcinom ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili serološki test, tj. potvrdu na antitela da je preležan virus ili digitalni zeleni sertifikat (green pass) od 1. juna 2021, navodi portal Grčka info.
Za decu stariju od pet godina za sada je potreban negativan test.
Kako je navedeno, moguća su nasumična brza testiranja pri ulasku u Grčku koja će za turiste biti besplatna, a rezultati ovih testova biće gotovi za desetak minuta.
© AP Photo / Thanassis StavrakisGrad na ostrvu Naksos u Grčkoj, 13. maj 2021.
Grad na ostrvu Naksos u Grčkoj, 13. maj 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Grad na ostrvu Naksos u Grčkoj, 13. maj 2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala