Vučić: Prosečna plata ide na 600 evra od januara

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić u kasarni na Dedinju
Aleksandar Vučić u kasarni na Dedinju - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima najnoviju prognozu MMF-a za Srbiju prema kojoj će rast BDP-a u 2021. godini iznositi šest odsto, a da će od 1. januara prosečna plata u Srbiji biti veća od 600 evra.
„Izuzetno sam ponosan najnovijom prognozom, koju sam dobio sinoć oko 22 ili 22.30 sati, da je MMF promenio svoje projekcije za Srbiju. Ranije su govorili da će rast iznositi pet odsto. EK je takođe promenila prognozu i rekla da će biti 5,3 odsto i sada je i MMF promenio na šest odsto“, rekao je Vučić u kasarni „Dedinje“, gde je otvoren punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica, prenosi Tanjug.
Vučić je istakao da je MMF došao na ono što je i Srbija govorila, da će rast BDP-a naše zemlje ove godine iznositi šest odsto.
„Ja sam govorio da može i sedam odsto“, rekao je Vučić.
Kaže da je Srbija u 2020. imala minus od 0,9 odsto, po čemu smo sa Litvanijom bili najbolji u Evropi.
Vučić je dodao da je MMF promenio procenu za Srbiju u za 2022. godinu sa 3,8 na 4,5 odsto.
Takođe, MMF kaže da Srbija ove godine uprkos ogromnom ulaganju u vojsku i investicione radove neće imati javni dug veći od 60,3 odsto i da će javni dug onda početi da pada.
Predsednik je rekao rast BDP-a značiti da će prosečna plata u Srbiji već od 1. januara biti veća od 600 evra, a u Beogradu preko 770 ili 780 evra, kao i da će ova godina biti završena sa BDP-om većim od 50 milijardi evra.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala