Srbiju je doveo do debakla, a Mesiju prognozira kraj karijere

© AFP 2023 / FETHI BELAIDHavijer Klemente
Havijer Klemente - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Havijer Klemente, španski trener koji je upisan u istoriju srpskog fudbala kao njen prvi selektor nakon odvajanja Crne Gore, govorio je o formi Lionela Mesija prognozirajući mu još četiri godine profesionalnog bavljenja fudbalom.
Klemente, čiji je boravak na klupi Orlova ostao upamćen po debaklu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. kiksevima protiv reprezentacija Kazahstana i Jermenije, govorio je za španski portal „Sport“ .
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Kako je Mesi rešio problem sa povraćanjem
Aktuelni trener reprezentacije Baskije je i poslednji strateg Atletika koji je osvojio šampionski trofej La lige pre 37 godina. Ali i posle toliko vremena zadržao je borbeni duh.
Između ostalog Klemente je upitan i da li je Lionel Mesi u padu forme.
„Nije za njegove godine, ostale su mu još četiri dobre godine fudbala“, rekao je Klemente i dodao:
„Mislim da ne bi trebalo da igra sve. Moramo da ga ubedimo i da mu kažemo da ne bi trebalo da igra 70 utakmica godišnje. Da sam Barsa dao bih mu Pićići (trofej za najboljeg strelca La lige), Zlatnu kopačku, ili bilo šta drugo svake godine. Nerealno je da igra toliko puno, biće uništen. On je najbolji na svetu, radi stvari koje samo on može“.
O Mesijevoj budućnosti po dolasku Đoana Laportea španski stručnjak je rekao da smatra da se njih dvojica dobro slažu, kao i da je Laporta sjajan i otvoren čovek, te da je utisak da će se saradnja nastaviti.
„Nisam ekonomista, ali mislim da Barselona ima povlašćen status u banci. Za nekoliko meseci počeće da dobijaju veliku zaradu, tako da će učiniti sve što je moguće da zadrže Mesija“, uveren je Klemente.
„Mnogo klubova moglo bi da plati Mesija. Ali on je čitav život proveo u Barseloni, i njegovoj porodici je dobro tamo. Ja sam bio u Srbiji, Kamerunu i Libiji. Živeo sam na mnogo mesta, i vidim koliko je vezan za Barselonu. Ne vidim ga kako uči francuski po pariskoj hladnoći, iskreno da kažem. Isto bi igrao i u Rusiji i bilo gde, ali pričam o adaptaciji van terena“, naglašava Baskijac.
Pokušaj spasa velikana od lisica i spekulacija
Govorili su da je lud, ali je nanjušio da u slavnom klubu nešto ne valja
Roman je bacio milione na Baskijca, ali je zamenu za legendu našao u golmanu odanom korenima
 
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala