Slovenački predsednik pred dolazak u Beograd oglasio se o promeni granica na Balkanu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Slovenije Borut Pahor
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Predsednik Slovenije Borut Pahor, koji se danas sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, izjavio je da je protiv promene granica na Balkanu, kao i da se zalaže za nastavak proširenja EU. Pahor će sutra doputovati u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Slovenački predsednik je izjavio da je sa Osmani razgovarao o predstojećem Samitu lidera Zapadnog Balkana Brdo-Brioni, 17. maja, i da će se tada razgovarati i o nedavno objavljenim „non pejperu“, čiji je sadržaj, kako je naveo, potpuno suprotan njegovom mišljenju, prenosi Tanjug.
Pahor je naveo i da je veliki zagovornik dijaloga Beograda i Prištine i da nova vlada u Prištini mora da bude spremna da svom snagom da dijalogu novi zamah, prenosi slovenačka agencija STA.
On je rekao da su ga odvojeni sastanci sa predsednicima Zapadnog Balkana tokom turneje pred samit naveli da misli da poverenje u evropske perspektive opada i među liderima i među ljudima u regionu, navodi STA.
Prema Pahoru, ovo je delimično povezano sa procesom proširenja koji traje duže nego što su ove zemlje očekivale.
Pahor će sutra nastaviti turneju u Beogradu kako bi se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon čega će se u nedelju sastati sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem na Bledu u Sloveniji.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala