Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana u 65 zemalja

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Maldivi su 65. država koja je registrovala vakcinu protiv virusa „Sputnjik Ve“, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.
„Ruski fond objavljuje da je rusku vakcinu protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’ registrovala Uprava za hranu i lekove Republike Maldivi. Tim je ‘Sputnjik Ve’ registrovan u 65 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 3,2 milijardi ljudi. Registracija je ostvarena u okviru ubrzane procedure“, navodi Fond.
​Postvakciona ispitivanja u velikom broju zemalja pokazuju da je „Sputnjik Ve“ najbezbednija i najefikasnija vakcina protiv virusa korona, istakli su u Fondu. „Sputnjik Ve“ je na drugom mestu u svetu po broju dobijenih odobrenja državnih regulatora.
„Vakcina ‘Sputnjik Ve’ koristi se za borbu protiv virusa korona u desetinama zemalja i već je postala jedan od priznatih globalnih instrumenata za borbu protiv pandemije. Maldivi su jedno od najpopularnijih turističkih odredišta. Primena ‘Sputnjika Ve’ će omogućiti da se održi normalan ritam života i ekonomska aktivnost u zemlji i izbegnu ozbiljna ograničenja zbog virusa korona u budućnosti“, prokomentarisao je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala