Rusi su želeli da mu vide leđa, a Srbin ih je ućutkao trofejom koji je posvetio preminulom ocu

© Sputnik / Artur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Marko Nikolić osvojio je prvi trofej sa Lokomotivom iz Moskve, pobedivši u finalu Kupa Rusije ekipu Krila Sovjetova - 3:1 (1:1). Kako je samo trnovit i turbulentan put imao srpski stručnjak, i kroz šta je sve prošao, to samo on zna...
Bivši trener Partizana je veliku pobedu u finalu i prvi trofej posvetio nedavno preminulom ocu.
Utakmica između Lokomotive i Krila Sovjetova (3:1) odigrana je na stadionu u Nižnjem Novgorodu pred preko 20.000 navijača, što je svakako sjajna vest za fudbal, jer je dokaz da pandemija virusa korona polako popušta. 
Marku Nikoliću je to šesti trofej u karijeri, jer je prethodno osvajao šampionske titule sa Partizanom u Srbiji, kao i u Mađarskoj, naravno tu su i kupovi, kao i Superkup Mađarske. 
Trofej Kupa Rusije dobija na težini kada se uzme u obzir kakav je turbulentan put imao, otkako je u maju stigao u Moskvu 2020. godine. Bilo je tu osporavanja, raznoraznih pritisaka, čak i van sveta sporta, ali je Srbin ostao dostojan svoje fudbalske filozofije, uhvatio se u koštac s problemima i pritiskom, i na kraju izašao kao veliki pobednik.
Zapušio je usta brojnim kritičarima, koji su želeli da mu vide leđa nedugo pošto je stigao u klub. Preživeo je i promenu uprave, i upravo tada je dolaskom novog predsednika Lokomotive Aleksandra Plutnika osetio snažnu podršku, koja mu je po svemu sudeći dala „vetar u leđa“ da povuče Lokomotivu ka seriji pobeda, koje su krunisane osvajanjem Kupa Rusije, kao i trećim mesto na tabeli ruske Premijer lige.
Ipak, Marko Nikolić i njegova Lokomotiva se neće na tome zaustaviti, juriće čudo u poslednjem kolu, za povratak na drugo mesto koje donosi nagradu u vidu kvalifikacija za Ligu šampiona naredne sezone.
„Ostala nam je još jedna utakmica do kraja sezone. Praktično, još jedno finale. Već smo osigurali plasman u Ligu Evrope, ali i dalje imamo šanse da se probijemo u Ligu šampiona“, poručio je Marko Nikolić, kojeg slave navijači moskovske Lokmotive.
► Italijani pišu: Mihajlović blizu dogovora s Juventusom
► Katarski milioni su doživeli krah kakav niko nije očekivao /video/
► Bizaran potez Eda Širana /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala