„U Partizanu nisam video drugu opciju, Željko mi je stavio do znanja da grešim“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaBogdan Bogdanović i Željko Obradović dok su sarađivali u Fenerbahčeu
Bogdan Bogdanović i Željko Obradović dok su sarađivali u Fenerbahčeu - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš i igrač Atlante Hoks, govorio je o tome kako je igranje pod vođstvom Željka Obradovića u Fenerbahčeu transformisalo način na koji je gledao na košarkašku igru, kao i o stvarima koje je naučio od srpskog trenera.
Bogdanović je u intervjuu za podkast Organizacije igrača Evrolige (ELPA) rekao da je u Partizanu sa Duškom Vujoševićem više radio na svojoj igri, te da ga je on učio više individualnim stvarima.
„Željko je čovek koji želi da pobeđuje. Za njega nije važno ko je igrač, nije bitno koliko si star, koliko si mlad. Ako umeš da igraš, igraćeš. Možeš da pomogneš timu da pobedi? Igraćeš. Ne možeš da se sakriješ. On očekuje od igrača da pobeđuju utakmice. Njega ne zanimaju ugovori niti koliko ko ima godina. On te ubacuje u igru da bi pobedio na utakmici“, rekao je Bogdanović.
Bek Atlante je naveo da ga je jedan od najuspešnijih košarkaških trenera današnjice naučio mnogo toga, pre svega kako da drugačije posmatra igru.
„Neću da kažem da sam bio sebičan u Partizanu, ali jednostavno to nisam video. Nisam video da postoji druga opcija. Kada radite na svojoj igri, mislite ’Ako ne postignem koš, nisam dobar’. Sa Željkom sam naučio taj drugačiji deo - poverenje između igrača. To košarku čini jednostavnom, jednostavnom za vas. Ti i ja zajedno. To me je naučio“, objasnio je Bogi.
Bogdanović je dodao da svako ko je pod Obradovićem želeo da igra na svoju ruku - nije igrao:
„Kada sam pokušao da igram svoju igru, on mi je to stavio do znanja. Ne samo meni, svakome. To je ono što mi se dopalo kod njega. Naravno, na početku mi se to nije sviđalo, niko to ne voli na početku. Ali, nakon toga počneš da se osećaš dobro, svi počnu tako da se osećaju. Onda uvidiš u čemu je poenta svega“.
„Balkanizacija“ SAD: Bogdanović odličan, Dončić briljantan! /video/
Srpska zastava vijori se Amerikom: „Svuda i uvek, Srbi su tu zbog jednog čoveka“ /foto/
„Čestitam Zvezdi, ovakve uvrede nikada nisam doživeo“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala