„Balkanizacija“ SAD: Bogdanović odličan, Dončić briljantan! /video/

© AP Photo / Curtis ComptonBogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa
Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Još jedno veče u američkoj NBA ligi obeležili su igrači sa naših prostora, pošto su srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović i Slovenac srpskog porekla Luka Dončić vodili svoje ekipe do pobeda.
Bogdanović je bio jedan od najboljih aktera meča u kojem je Atlanta Hoks pobedila Vašington Vizardse, rezultatom 120:116.
Bek reprezentacije Srbije je meč završio sa 20 poena, dva skoka i po tri asistencije i ukradene lopte, uz čak više od 40 minuta provedenih na terenu.
Hoksi su uspeli da naprave neverovatan preokret, pošto su početkom poslednje četvrtine gubili 13 razlike.
Džon Kolins je na 25 sekundi do kraja pogodio trojku za vođstvo, posle Kapeline blokade nad Vestbrukom, da bi prednost uvećao Solomon Hil sa linije penala posle promašaja Raula Neta.
Šut za produžetak nije pogodio bivši as Partizana Davis Bertans, koji je promašio dalekometnu trojku na devet sekundi do kraja.
Pored Bogdanovićevog, beleže se i učinci Treja Janga, koji je imao 33 poena, osam skokova i devet asistencija, i Džona Kolinsa, koji je ubacio 18 poena uz 11 skokova.
Na drugoj strani Rasel Vestbruk je bio sjajan sa 34 poena, pet skokova i 15 asistencija. Danijel Gaford je imao 16, dok su po 14 poena ubacili pomenuti Bertans i Neto.
Dončić je sa svojim Dalas Maveriksima pobedio Nju Orleans Pelikanse rezultatom 125:107.
Momak srpskog porekla je meč završio sa 33 poena i po osam skokova i asistencija.
Za Mavse je nastupio i srpski centar Boban Marjanović, koji je na parketu proveo četiri i po minuta i za to vreme upisao po dva poena i skoka.
Dalas je trijumfom došao jako blizu toga da obezbedi učešće u ovogodišnjem plej-ofu, pošto trenutno ima pobedu više od sedmoplasiranih Los Anđeles Lejkersa (čija pozicija vodi u plej-in), na dva kola do kraja regularnog dela.
Pored Dončića, kod pobednika su se istakli i Tim Hardavej junior sa 27 poena i Kristaps Porzingis sa 19 poena i pet skokova.
Za Pelikanse, koji su igrali bez tri najbolja igrača – Zajona Vilijamsona, Brendona Ingrama i Lonza Bola, po 15 poena postigli su Erik Bledso i Džekson Hejs, dok su po 13 imali Nikil Aleksander-Voker i Kira Luis.
NBA, sreda na četvrtak:
  • Atlanta – Vašington 120:116
  • Bruklin – San Antonio 128:116
  • Klivlend – Boston 102:94
  • Dalas – Nju Orleans 125:107
  • Juta – Portland 98:105
  • Lejkers – Hjuoston 124:122
Standings provided by SofaScore LiveScore
Moćni Jokić doneo Denveru prednost domaćeg terena! /video/
Ranjena Ruža ponovo cveta /video/
Srbin očarao Španiju: „Ovo je nečuveno!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala