Srpska zastava vijori se Amerikom: „Svuda i uvek, Srbi su tu zbog jednog čoveka“ /foto/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Srpska zastava zavijorila se na tribinama u Šarlota na utakmici između istoimene franšize iz Denver Nagetsa čiji je glavni košarkaš Nikola Jokić.
Jokić igra sezonu iz snova i vrlo verovatno biće proglašen za najkorisnijeg igrača lige (MVP), čime će ostvariti najveći individualni uspeh u istoriji srpske klupske košarke.
Nikola Jokić u duelu protiv Šarlot Hornetsa - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Moćni Jokić doneo Denveru prednost domaćeg terena! /video/
Srbija je pre Jokića samo jednom imala MVP kandidata, Peđu Stojakovića, koji je pre skoro 20 godina završio četvrti u glasanju.
Jokić je isti učinak kao Stojaković ponovio u sezoni 2018/2019, prošle je bio među deset najboljih, a ove je bez sumnje prvi i američki mediji polako su se pomirili sa tim da će treću godinu zaredom stranac biti MVP.
Iz tog razloga i Srbi u Sjedinjenim Američkim Državama pokušavaju da na svakom koraku pruže šansu momku iz Sombora, te na gostovanjima redovno viđamo srpske zastave na tribinama.
To je bio slučaj i u Severnoj Karolini, Šarlotu, gde je Denver igrao u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu.
„Svuda i uvek, navijači iz Srbije su tu zbog jednog čoveka“, rekao je komentator kada se na ekranu pojavila slika srpskih ljudi u dvorani.
​Jokić je znao kako da obraduje naše ljude na tribinama dvorane u Šarlotu, pošto je odigrao maestralnu utakmicu – 30 poena, 11 skokova, šest asistencija i pobeda Nagetsa.
Denver se nalazi na četvrtom mestu na Zapadu i sa ovim trijumfom obezbedili su prednost domaćeg terena u plej-ofu.
„Čestitam Zvezdi, ovakve uvrede nikada nisam doživeo“ /video/
Moćni Jokić doneo Denveru prednost domaćeg terena! /video/
Jokić deli Ameriku: „To što pričaš je ludost“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala