„Sputnjik Ve“ će se proizvoditi i u Bahreinu

© Sputnik / Lola Đorđević Ruska vakcina „Sputnjik Ve“
 Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije i Bahrein postigli su dogovor o proizvodnji ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u toj zemlji.
„Završili smo pregovore sa Ruskim fondom za direktne investicije i postigli smo dogovor o početku proizvodnje ruske vakcine. U tom cilju planiramo da sa ruskom stranom podignemo specijalni medicinski centar na teritoriji Bahreina“, rekao je ambasador Ahmed Saati tokom susreta sa savetnikom ruskog predsednika Antonom Kobjakovom, saopštila je pres služba Fonda Roskongres.
Bahrein je juče odobrio i primenu ruske vakcine „Sputnjik lajt“.
„Sputnjik ve“ je u toj zemlji registrovan u februaru.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Putin: Ruske vakcine u inostranstvu smatraju pouzdanim poput „kalašnjikova“
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Vakcina je registrovana u 60 zemalja sa ukupnom populacijom od tri milijarde ljudi. Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala