Pohod na „neprijatelje“: Mladi ruski piloti prvi put samostalno za volanom „suhoja“ /video/

© Sputnik / Georgiй Zimarev / Uđi u bazu fotografijaRuski bombarder „suhoj“ Su-24
Ruski bombarder „suhoj“ Su-24 - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Mladi poručnici-piloti Centralnog vojnog okruga prvi put su izveli samostalne letove za izviđanje objekata uslovnih protivnika na avionima Su-24MR, prenosi televizija „Zvezda“.
Televizija precizira da su se tokom vežbe na poligonu u Kurganskoj oblasti Rusije mladi piloti prvi put oprobali u kokpitu izviđačkih aviona tokom obavljanja probnih borbenih misija.
U vežbi je učestvovalo 10 lovaca-bombardera Su-34 i izviđačkih aviona Su-24MR, više od 20 jedinica kopnene tehnike, oko 200 vojnika letačkog, inženjersko-tehničkog sastava, kao i grupe za logistiku i kontrolu letova, prenosi „Zvezda“.
Nakon uzletanja sa aerodroma u Čeljabinskoj oblasti, piloti su u sklopu vežbe detektovali područje razmeštanja vatrenog oružja i inftrastrukturnih objekata uslovnog protivnika. Zatim su prikupljene podatke predali komandom punktu kako bi bila doneta odluka o uništenju i pilotima Su-34 su date instrukcije za izvođenje bombaškog napada.
Posade Su-24MR su izvele pojedinačne letove na malim i srednjim visinama od 300 do 3000 metara, kao i uzletanja i sletanja pri povoljnim meteorološkim uslovima.
Pre prvih izviđačkih letova, mlade posade su prošle prekvalifikaciju u Državnom centru za vazduhoplovnu kadrovsku obuku i vojna testiranja Ministarstva odbrane Rusije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala