Peskov: Tragedija u Kazanju i Putinov nalog uticaće na zakon o dozvoli za oružje

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Tragedija u Kazanju i nalog predsednika Rusije Vladimira Putina uticaće na nacrt zakona kojim se dozvoljava posedovanje oružja od 16. godine do finalizacije ovih odluka, izjavio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.
„Jučerašnji nalog je vrlo dobar povod za usaglašavanje mišljenja i praćenje toka izvršavanja ranije datih naloga. Nećemo se istrčavati, nalog je dat juče, biće izvedeni odgovarajući zaključci“, odgovorio je Peskov na pitanje koliko je ispunjen nalog predsednika od pre tri godine o pooštravanju kazne u oblasti trgovine oružjem u Rusiji.
Mediji su podsetili Peskova da su neki poslanici Državne dume, naprotiv, predložili da se dozvola za oružje izdaje licima starijim od 16 godina, na šta je portparol Kremlja rekao da ono što se dogodilo ne može da ne utiče na diskusiju o ovom nacrtu zakona u Dumi.
Portparol Kremlja dodao je da postupci nastavnika u školi zaslužuju najviše pohvale i divljenje.
„Što se tiče nekih odluka o nagrađivanju itd, za sada ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, ali, naravno, predsednik dobija odgovarajuće izveštaje“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li je nastavni kolektiv škole u ​​Kazanju, koje je pokazalo hrabrost, biti nagrađeno.
U pucnjavi koja se u utorak dogodila u školi u Kazanju poginulo je sedam učenika i dva nastavnika, a 23 osobe su povređene. Predsednik Tatarstana Rustam Minihanom izjavio je da je napadač 19-godišnji mladić koji je imao dozvolu za oružje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala